nieuws

Proef vullen zoutcavernes met gasolie in Enschede start mogelijk morgen al

Zouthuisje
Zouthuisje
Mogelijk wordt er morgen al gestart met het pompen van gasolie in lege zoutcavernes in Enschede. Omwonenden hebben een brief over deze proef gekregen, laat de SP weten.
Het college geeft in die brief aan dat er geen bezwaren zijn tegen het veiligheidsrapport van Akzo Nobel. Het ministerie van Economische Zaken heeft een akkoord gegeven voor de vulproeven. Gemeenten Enschede en Hengelo hebben geen bezwaren ingediend tegen het rapport.
Volgens de SP is er echter geen debat over gevoerd in de gemeenteraad. De partij wil daarom van het college weten of het niet beter zou zijn als eerst werd gekeken naar de politieke wenselijkheid van de proeven. 

Omstreden opslag van gasolie

AkzoNobel heeft de afgelopen maanden tests gedaan met het vullen van de cavernes en die zijn volgens het bedrijf goed verlopen.
De opslag van gasolie in de cavernes is omstreden. Er is voor verontruste bewoners en de politiek onduidelijkheid over de gevolgen voor de lange termijn. Daarnaast heeft een lek in de ondergrondse olieopslag in het Duitse grensgebied vorig jaar veel schade aan het milieu veroorzaakt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.