nieuws

Regiotaxibedrijf Brookhuis weer met Twentse gemeenten om tafel

"Het eind van het jaar kan wel eens het eind van Brookhuis zijn." Dat zei de accountant van taxibedrijf Brookhuis vanmorgen tijdens een kort geding dat het bedrijf had aangespannen tegen Twentse gemeenten. Het regiovervoer in de Twentse gemeenten werd begin dit jaar gegund aan het Oldenzaalse taxibedrijf maar is verliesgevend.
Brookhuis wil dat de gemeenten bijspringen om de financiële problemen het hoofd te bieden. Het taxibedrijf stelt dat er 30 tot 40 procent minder gereden wordt dan bij de aanbesteding werd begroot. Volgens de gemeenten gaat het om maar 20 procent. Bovendien zeggen de gemeenten dat het een bedrijfsrisico is. 
De rechter stelde vanmorgen dat beide partijen weer met elkaar om tafel moeten gaan. Daarbij zou dan ook aan de orde kunnen komen dat de gemeenten een accountantsonderzoek laten doen. Tot nu toe heeft Brookhuis geweigerd hieraan medewerking te verlenen.
De rechter doet over twee weken uitspraak. Beide partijen wachten deze uitspraak af maar gaan ondertussen wel met elkaar in gesprek. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.