Nieuws

Politie zoekt man die pepperspray in je gezicht spuit

De man die pepperspray in je gezicht spuit.
De man die pepperspray in je gezicht spuit. © politie/Plaats Delict
De politie zoekt een, vermoedelijk Poolse, man die twee mensen op straat in het gezicht spoot met pepperspray. Dit gebeurde op 28 november in Deventer. Slachtoffers klaagden over pijnlijke en branderige ogen.
Een van de slachtoffers is een man van 33 die in supermarkt Dirk van den Broek aan het Broederenplein in de stad eerste hulp kreeg van winkelpersoneel.
Het incident gebeurde omstreeks 20.00 uur. Na de aanval voelde de belaagde man meteen een brandende pijn en werd hij benauwd en kortademig.
De aanvaller rende zelfs achter zijn slachtoffer aan, de supermarkt in, maar verliet de winkel al snel.
De tekst gaat verder onder de video.
De verdachte belaagde die avond ook een jongen van 13 op een fiets. Dat was een uur eerder, zegt politiewoordvoerder Sigrid Passchier in Plaats Delict.
De jonge fietser kreeg een bijtende stof in zijn gezicht in de Smedenstraat. Dat was ter hoogte van Domino's Pizza. De man die spoot, schreeuwde en deed dat vermoedelijk in het Pools.
De politie gaat ervan uit dat de verdachte zijn slachtoffers willekeurig uitkoos.
De jongen kon op de fiets wegkomen, maar ook hij klaagde over prikkende en pijnlijke ogen. En die pijn werd steeds erger. Passchier: "Het kan soms wel uren duren voordat de pijn wegtrekt als je pepperspray in je ogen hebt gehad."

Pepperspray in je ogen en dan?

Pepperspray zorgt voor een hevig brandend gevoel in de ogen en kan ontstekingen aan de huid en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Dat kan bijzonder gevaarlijk zijn voor mensen met astma.
Pepperspray laat een olieachtig laagje achter op je huid en in je ogen. Spoel die laag weg met stromend water en doe dat minstens een kwartier lang, luidt het advies aan mensen die in aanraking komen met pepperspray.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.