Nieuws

"Wat is noe mooier um Nedersaksische talen met meziek deur te gev'n aan de jeugd?"

Gert Jan Roesthuis won vorig jaar het Twents Songfestival
Gert Jan Roesthuis won vorig jaar het Twents Songfestival © Twents Songfestival
“Onmeunig mooi um te doon”, zo reageerde Gert-Jan Roesthuis toepasselijk op zijn winst van de vierde editie van het Twents Songfestival vorig jaar. En dat gevoel wil hij nog eens meemaken: dus gaat hij tijdens de jubileum-editie, in juli dit jaar, opnieuw een gooi doen naar de winst.
"Wie wilt de Nedersaksische talen deur te gev'n aan de jeugd en wat is noe mooier um dat met meziek te doon?" Aan het woord is Hans Oude Breuil, organisator van het Twents Songfestival.
Oude Breuil vervolgt in ABN: "We zagen afgelopen jaren ook deelnemers uit de kop van Overijssel, Drenthe of uit Gelderland. En dat mag, het gaat erom dat je in één van de Nedersaksische streektalen zingt. Het heet Twents Songfestival, omdat het festival in Twente wordt gehouden, om precies te zijn in Ootmarsum", verduidelijkt Oude Breuil.
Hij hoopt vooral dat de nummers met overtuiging en plezier worden gebracht. En het mag wat hem betreft ook heel breed zijn. "Want dat is nou juist zo mooi aan muziek."

Hele ervaring

Met het liedje ‘Sol hé’ stal de vorige winnaar Gert-Jan Roesthuis niet alleen de harten van de jury, maar ook van het publiek. Dit jaar is de vijfde editie van het Twentse songfestival, en Roesthuis doet opnieuw mee voor de winst. "Het was een hele ervaring om mee te doen en om te winnen. Er kwam van alles op mij af. Ik kreeg reacties van mensen die met mij samen willen werken, mensen die mij hebben gevraagd om meerdere optredens te doen en of ik met een paar jongens samen muziek wil maken."

Opnieuw meedoen

Roesthuis is zo enthousiast dat hij dit jaar gewoon opnieuw mee doet. Hij onthult alvast iets over zijn nieuwe nummer voor het Songfestival: "Ik ga het nummer voor dit Twents Songfestival in een ander jasje steken, zodat ik een andere kant van mijzelf kan laten horen", besluit Roesthuis.
Schrijf je hier in
Rap jij, zing jij opera of ben je meer van de pop? Het maakt allemaal niet uit, als het maar in het Nedersaksisch is. Schrijf je nu in voor het Twentse Songfestival, dat kan tot 26 maart. De voorrondes zijn op 2 en 4 april en de finale is op 7 juli.

Inschrijven kan op: https://twentssongfestival.nl/inschrijving-songfestival

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.