nieuws

Ook gemeentesecretaris Almelo weg, hij wordt nieuwe directeur Cogas

Na het vertrek van twee wethouders in het gemeentebestuur van Almelo en het aangekondigde vertrek van burgemeester Hermans, vertrekt nu ook gemeentesecretaris Gerald de Haan.Â
De Haan wordt begin januari de nieuwe algemeen directeur van Cogas. De vorige directeur is daar per 1 september vertrokken. Gerald de Haan was sinds 2008 gemeentesecretaris in Almelo. Hij zegt dat hij het na acht jaar tijd vindt voor wat anders.
De VVD in Almelo is boos omdat het nieuws over het vertrek via Twitter tot de gemeenteraadsleden is gekomen. De raadsleden zijn niet persoonlijk geïnformeerd. "Zeer onzorgvuldig", aldus de fractievoorzitter.

Na burgemeester en wethouders, nu gemeentesecretaris

Het is de zoveelste klap in de Almelose politiek. Eerder maakte burgemeester Jon Hermans al bekend dat ze niet verder gaat als burgemeester. Zij betreurt het vertrek van de gemeentesecretaris. "Zeker in het licht van de huidige politieke situatie", zegt ze.
Vorige week legden de wethouders Van Marle en Bruggink hun werk neer, na de behandeling van de begroting in de gemeenteraad. De raad was ook toen niet volledig geïnformeerd, wat een motie van wantrouwen tot gevolg had.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.