Nieuws

Grote brand in 'asbestverdacht' bedrijfspand in De Krim

Grote brand bij 'asbestverdacht' bedrijfspand in De Krim
Grote brand bij 'asbestverdacht' bedrijfspand in De Krim © Persbureau Meter
In De Krim woedt een grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de straat Fabriekswijk. Het is nog niet bekend of er mensen in het gebouw aanwezig zijn. De brandweer is met meerdere wagens uitgerukt en ook korpsen uit omliggende plaatsen zijn opgeroepen. Volgens de Veiligheidsregio IJsselland gaat het om een 'asbestverdacht' pand.
Woningen naast het bedrijfsverzamelgebouw zijn ontruimd. De bewoners worden opgevangen in sport- en cultuuraccommodatie de Beuk. De N377 tussen Dedemsvaart en Coevorden is in beide richtingen afgesloten.
De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand. De brandweer uit De Krim krijgt assistentie van korpsen uit Hardenberg, Coevorden, Slagharen. Gramsbergen en Wesepe. Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet bekend.
Rookwolken boven De Krim door een grote brand in een bedrijfsverzamelgebou
Rookwolken boven De Krim door een grote brand in een bedrijfsverzamelgebou © Gert Stegeman
Het bedrijfsverzamelgebouw beslaat zo'n achtduizend vierkante meter. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland meldt dat de brand woedt in een gebied van ongeveer twintig bij veertig vierkante meter. "Waarschijnlijk gaat het om papier of papierbalen."

Asbest

Volgens de woordvoerder staan de brandweerlieden 'on hold' omdat nog niet duidelijk is of het veilig is om het pand te betreden. Of er mensen in het bedrijfspand aanwezig zijn, is evenmin bekend.
Volgens agenten ter plaatse komt er asbest vrij bij de brand. De Veiligheidsregio IJsselland kan dit niet bevestigen, die spreekt van een 'asbestverdacht pand', wat betekent dat er wellicht asbest aanwezig is in het pand.
Forse rookontwikkeling in 'asbestverdacht' bedrijfspand in De Krim

Ramen en deuren sluiten

Er is sprake van een forse rookontwikkeling. De veiligheidsregio adviseert om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Omwonenden zijn via een NL Alert gewaarschuwd.
Grote brand in 'asbestverdacht' bedrijfspand in De Krim

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.