Nieuws

Rare fratsen inbrekers: lade wil niet open, dan de kassa maar mee

Een van de inbrekers naar wie de politie op zoek is.
Een van de inbrekers naar wie de politie op zoek is. © politie/Plaats Delict
In Deventer richtten twee mannen veel schade aan bij een inbraak. Doel was zoveel mogelijk buit te maken in een fotozaak aan de Keizerstraat, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan.
Het duo ging een beetje vreemd te werk. Ze dachten met hun rug de voordeur open te kunnen duwen, maar dat lukte niet. Een harde schop was wel succesvol, maar in plaats van naar binnen te gaan, vertrokken de twee.
Twintig minuten later doken ze weer op en gingen ze alsnog de zaak in. Dachten ze, want ze hadden niet gerekend op een afgesloten binnendeur. Een ferme schop werkte bij de voordeur, en ja, ook binnen had dat succes.
De tekst gaat verder onder de video.
De inbrekers wilden de inhoud van de kassa meenemen, maar de kassalade wilde niet open. De mannen gingen vervolgens in de zaak op zoek naar ander waardevol spul, maar dat vonden ze niet.
Voor de twee zat er weinig anders op dan de stekker van de kassa uit het stopcontact te trekken en met de kassa de straat op te gaan.
Er zat volgens de gedupeerde ondernemer een paar honderd euro in. De schade voor de middenstander is veel groter, zegt een politiewoordvoerster in Plaats Delict. "En ik vraag me af of ze de kassa wel open hebben gekregen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.