nieuws

Kamerleden uitgenodigd voor bezoek aan Goor om asbestproblematiek duidelijk te maken

Tweede Kamerleden zijn door wethouder Scholten van Hof van Twente uitgenodigd om in Goor te komen kijken bij de aanpak van asbest. Een delegatie uit de Overijsselse politiek is vandaag in Den Haag om Kamerleden duidelijk te maken dat er snel een integrale aanpak nodig is voor de asbestproblematiek.Â
De commissieleden namen de uitnodiging aan en beloofden met eigen ogen de situatie te komen bekijken. Het Rijk wil dat in 2024 alle asbestdaken zijn verdwenen in Nederland. Maar volgens meerdere partijen gaat dat niet lukken als er niet snel actie wordt ondernomen. 
Wethouder Scholten van Hof van Twente en gedeputeerde Lievers benadrukten vandaag het belang van een landelijke aanpak. Tijdens een rondetafelgesprek met Tweede Kamerleden waarschuwden ze de situatie niet te onderschatten.

Dringend hulp nodig

In Overijssel wordt al veel gedaan om asbest te verwijderen. Maar ook in deze regio is nog veel werk aan de winkel. Volgens Lievers heeft Overijssel de dubieuze eer 'de asbestprovincie van Nederland' te zijn. "We hebben dringend hulp nodig", aldus Lievers. 
De gedeputeerde benadrukt dat er vooral meer geld nodig is vanuit het Rijk. Alleen in Overijssel gaat de grootscheepse sanering al bijna een half miljard euro kosten. Ook vindt Lievers dat het Rijk meer de regie moet nemen bij de aanpak van asbest. Hij bood aan dat daarbij gebruik gemaakt kan worden van de Overijsselse expertise. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.