Nieuws

Topdrukte bij de skihal in Deurningen vlak voor wintersport: "We zitten helemaal vol"

Drukte in de skihal in Deurningen
Drukte in de skihal in Deurningen © RTV Oost
Aankomend weekend begint de voorjaarsvakantie en voor veel Overijsselaars betekent dat een retourtje Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland voor een week skipret. Maar om straks onbezorgd de lange latten onder te kunnen binden, nemen veel wintersporters dichtbij huis nog snel even wat extra lessen. Zoals in de indoor skihal in Deurningen, waar ze deze periode 'bomvol' zitten.
Wie pistes met sneeuw gewend is, zal in Deurningen even moeten schakelen. Daar wordt er geskied op een enorme lopende band die in een hellingshoek staat. Toch is er volgens eigenaresse Dinie Krijt niet eens zoveel verschil. "Sneeuw is gladder en dan heb je minder weerstand. Hier word je sneller afgestraft. De baan rolt maar door, ook als je een foutje maakt. Maar qua techniek is het exact hetzelfde."
Zo ziet een lesje skiën eruit in Deurningen:
Topdrukte bij de skihal in Deurningen vlak voor wintersport: "We zitten helemaal vol"
Om blessures te voorkomen en de meest gebruikte spieren alvast te trainen, ziet Krijt dat veel wintersporters bij haar over de vloer komen. Ze spreekt zelfs van 'toptijden'. "Het is nu echt hoogseizoen. Elk uur dat we open zijn, zitten we vol. Na de krokusvakantie wordt het weer rustiger."
Sommigen nemen in totaal één of twee lesjes om alvast in de flow te komen en anderen nemen het zekere voor het onzekere en gaan voor zes of zeven lessen. Verstandig, vindt Krijt. Want een goede voorbereiding is volgens haar cruciaal. "Wij raden het sowieso aan en niet alleen omdat we een skischool hebben. Skiën kun je niet zomaar, je moet de techniek echt leren. En hoe beter je kunt skiën, hoe leuker het is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.