Betaald voetbal

René Hake kijkt met vertrouwen naar IJsselderby: "Ik denk dat wij wel favoriet zijn"

De wedstrijd van het jaar voor de fans van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle staat morgen weer op het programma: de IJsselderby. Het duel gaat in Deventer tussen de nummer zes en acht. Ondanks de opmars van PEC, denkt trainer René Hake van de thuisploeg dat zijn ploeg er het beste voor staat.
"Ik denk dat wij wel favoriet zijn. Ook omdat wij al langer wat hoger op de ranglijst staan. Dat schept ook wel weer wat extra verwachtingen. Dus in dat opzicht denk ik dat je dat kunt zeggen."

Opmars PEC

Hake is verbaast dat PEC ineens terug te vinden is op de achtste plek. "Deels wel omdat ze voor de winterstop een periode hadden waarin ze wat afzakten op de ranglijst. Maar ze hebben het goed opgepakt en misschien nog wel te weinig punten gehaald. Als je een aantal gelijke spelen ziet die ze hebben gehad, waarin ze op voorsprong stonden, maar dat nog weggaven. Dan kun je wel zeggen dat ze aan een goede opmars bezig zijn."

Wisselend spelniveau

De trainer is deels tevreden over de wedstrijden van Go Ahead in 2024. "We hebben een aantal echt goede wedstrijden gespeeld, maar ook niet altijd het resultaat gekregen waar we recht op hadden. Maar de laatste twee uitwedstrijden waren minder spectaculair, maar daar haalden we wel goed resultaat. Dus het is wat wisselend qua spelniveau. Maar het is wel belangrijk dat je direct na de winterstop goede resultaten haalt en ik denk dat dat wel positief is."

Leeg uitvak

Het uitvak zal leeg blijven morgenmiddag in De Adelaarshorst. De fans van PEC kregen niet alle kaarten voor dat vak toegewezen en besloten daarop helemaal weg te blijven. "Het is natuurlijk slecht dat je wedstrijden speelt waarbij het stadion niet vol zit", zegt Hake daarover.
"Thuis- en uitpubliek hoort daarbij. Alleen dan moet je wat verder de materie en in die beheers ik niet. Maar er zijn dus blijkbaar redenen genoeg om uiteindelijk minder mensen toe te laten en beslist Zwolle om helemaal niet af te reizen. Ik vind dat zonde, want het publiek hoort erbij. Dat geeft het een extra jasje."

Rood Willumsson

Hake moet het morgen doen zonder steunpilaar Willum Willumsson. De IJslander kreeg vorige week tegen Vitesse een domme rode kaart. Na afloop reageerde hij nog verbaasd en vond het geel, maar na het zien van de beelden was dat wel anders, zegt de trainer.
"Toen hij het zelf ook terug had gezien, kwam hij ook wel tot de conclusie dat het niet zo handig was, om het maar zo uit te drukken. Willum is een belangrijke speler voor ons. Als je die mist is het altijd een aderlating."

Geen filmcarrière Kramer

Joris Kramer is er wel bij. De verdediger speelde tegen Vitesse al met verband om zijn hoofd door een eerder blessure en kreeg er in Arnhem nog een hoofdwond bij. Hij kan dus wel gewoon spelen.
"Het gaat er om wat voor klachten het oplevert. Tijdens de wedstrijd waren de klachten wel dusdanig groot dat we hem afgelopen zondag moesten wisselen. Dan komen er weer wat extra hechtingen in, dus een filmcarrière wordt denk ik wel een probleem. Maar je moet er wel voorzichtig mee zijn, dat het geen hoofdklachten gaan worden. Maar daar lijkt het momenteel niet op", aldus de oefenmeester.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.