Nieuws

20.000 euro voor gouden tip in Rotterdamse ontvoeringszaak waarvoor Zwollenaar vastzit

Justitie looft beloning van 20.000 euro uit in Rotterdamse ontvoeringszaak waarvoor Zwollenaar vastzit
Justitie looft beloning van 20.000 euro uit in Rotterdamse ontvoeringszaak waarvoor Zwollenaar vastzit © RTV Oost
De Hoofdofficier van Justitie looft twintigduizend euro uit voor de gouden tip die leidt tot de verblijfplaats van een ontvoerde 71-jarige Rotterdammer. In de zaak zit sinds eind vorige maand een 45-jarige Zwollenaar vast. Van de ontvoerde man ontbreekt nog elk spoor.
De 71-jarige man werd donderdag 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam door twee mannen een bus ingetrokken en meegenomen, terwijl een derde dader het busje bestuurde. Het slachtoffer liep op dat moment van de moskee naar huis, een wandeling van een paar honderd meter.
Gisteren is de politie een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de man. Eerder werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. Bij de zoekingen werd de Rotterdammer niet teruggevonden.
Om de achtergronden van deze ontvoering te onderzoeken en de man weer veilig thuis te krijgen, is de politie direct een groot onderzoek gestart. Dinsdag 30 januari werd een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Op 2 februari werd besloten dat hij nog tenminste veertien dagen vast moet blijven zitten.
Het vermoeden is dat de aanleiding van de ontvoering een crimineel conflict is en dat de 71-jarige man hiervan het slachtoffer is geworden. Als mensen informatie hebben over waar de man wordt vastgehouden of door wie dan wil de politie dat graag weten.
Update: de 71-jarige man is sinds zaterdagochtend 10 februari weer terecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.