Nieuws

112 Nieuws: Explosie in garage Hengelo | kind en vrouw gewond bij aanrijding Zwolle

Gewonde bij explosie in garage Hengelo
Gewonde bij explosie in garage Hengelo © 112 Twente / Dennis Bakker
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vandaag in onze provincie.

15.45 uur | Gewonde bij explosie in garage Hengelo

Bij een explosie in een garage aan de Sloetsweg in Hengelo is vanmiddag een man gewond geraakt. De explosie gebeurde toen de man lak aan het spuiten was bij een auto terwijl er een terrasheater aan stond. De deuren en het dak van de garage zijn door de knal ontzet. De man raakte gewond aan zijn gezicht en handen en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Na de explosie in de garage werd de Sloetsweg afgesloten voor het verkeer
Na de explosie in de garage werd de Sloetsweg afgesloten voor het verkeer © 112 Twente / Dennis Bakker

11.15 uur | Vrouw en kind gewond bij aanrijding

Op de Oude Meppelerweg in Zwolle zijn vanmorgen een kind en een vrouw gewond geraakt bij een verkeersongeluk. Beiden zijn per ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.
Ter hoogte van het foodcourt botste een bestelbusje tegen een personenauto die op de weg keerde. Het bestelbusje en de personenauto raakten door de klap flink beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. De Oude Meppelerweg was na het ongeluk afgesloten en het verkeer werd via het fietspad omgeleid.
Gewonden bij verkeersongeluk Zwolle
Gewonden bij verkeersongeluk Zwolle © PNN

10.30 uur | Afvalbrandjes op viaducten A28 bij Rouveen

Op twee viaducten over de A28 bij Rouveen zijn gisteravond branden gesticht. De brandweer moest rond 23.30 uur eerst naar het viaduct aan de Sluitersweg om daar een stapel brandend afval te blussen en kon daarna meteen verder rijden naar een ander viaduct over de snelweg, enkele honderden meters verderop. Ook daar stond afval in brand. Door de harde wind kwamen er enkele brandende delen uit het vuur op de A28 terecht.
Afvalbrand op viaduct over A28 bij Rouveen
Afvalbrand op viaduct over A28 bij Rouveen © persbureau Numeppel
Wie de twee branden heeft aangestoken is niet bekend. Ook zaterdagmorgen werd een afvalbrand op de Sluitersweg gemeld. Eerder deze week werden er op de A28 ook stapels met afval in brand gestoken door boeren, als protestactie. Of dat ook een motief was voor de brandstichtingen gisteravond is niet bekend.
Brandweer bluste gisteravond twee afvalbranden op viaducten A28
Brandweer bluste gisteravond twee afvalbranden op viaducten A28 © persbureau Numeppel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.