Nieuws

Ontvoerde Rotterdammer meldt zichzelf bij politie, Zwollenaar zit nog vast voor betrokkenheid bij ontvoering

Foto ter illustratie: ontvoerde Rotterdammer (71) meldt zich bij surveillerende agenten
Foto ter illustratie: ontvoerde Rotterdammer (71) meldt zich bij surveillerende agenten © Politie
De 71-jarige Rotterdammer die eind januari werd ontvoerd, is terecht. De man meldde zich vanmorgen op straat in Rotterdam bij twee agenten. De 71-jarige man had geen verwondingen, maar is wel voor controle naar een ziekenhuis gebracht. In de zaak zit sinds eind vorige maand een 45-jarige Zwollenaar vast op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering.
Hoe de ontvoerde man op vrije voeten is gekomen, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Vrijdag loofde het Openbaar Ministerie nog een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot de vondst van de Rotterdammer. Dat leverde wel tips op over de vluchtauto, maar geen bruikbare tips over de vindplaats van de man.
Het slachtoffer werd op 25 januari door twee mannen een busje in getrokken op de Zoutziedersstraat in de Rotterdamse wijk Spangen, toen hij van de moskee naar huis liep. De politie vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van een crimineel conflict. In de zaak is op 30 januari een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden. Vorige week werd zijn voorarrest met twee weken verlengd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.