Overige sporten

Apollo 8 en VC Zwolle zorgen voor Overijsselse eindstrijd in bekertoernooi

Apollo 8
Apollo 8 © Rudy van 't Rood
Apollo 8 en VC Zwolle staan op tweede paasdag in Den Bosch tegenover elkaar in de bekerfinale. Beide ploegen wonnen vanavond in de halve finale, waardoor de eindstrijd een Overijssels feestje gaat worden.
In Borne nam Apollo 8 het vanavond op tegen Sudosa-Desto. De bezoekers uit Assen begonnen voortvarend aan het duel en sleepten met 12-25 de eerste set in de wacht. In de tweede set was het spannender en met 28-26 bracht Apollo 8 het duel weer in evenwicht.
Set drie ging met 21-25 weer naar Sudosa-Desto, maar in de vierde set was de thuisploeg weer bij de les (25-22). Daardoor ging een beslissende vijfde set uitmaken wie de eerste finalist zou zijn. In die vijfde set bleef het tot 7-7 gelijk, maar toen sloeg Apollo 8 toe (15-12).

VC Zwolle

In de finale treft Apollo 8 provinciegenoot VC Zwolle. De formatie uit de provinciehoofdstad begon sterk op bezoek bij VV Utrecht en won de eerste set met 17-25. In de tweede set was het verschil nog groter (13-25), waardoor de finale lonkte.
In de derde set bleef de thuisploeg wat langer bij, maar halverwege de set liepen de Zwollenaren weg. Uiteindelijk werd het 21-25, waardoor de Overijsselse finale een feit was.

Tweede paasdag

Op tweede paasdag (1 april) zal de finale worden gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.