nieuws

Ruim 100 leerlingen Bataafs Lyceum bij speciale vluchtelingenavond

Ruim honderd leerlingen van het Bataafs Lyceum in Hengelo hebben vanavond een thema-avond bijgewoond over vluchtelingen op hun school. In verschillende lokalen waren workshops en vertelden vluchtelingen en medewerkers van het COA over hun ervaringen.
Het Bataafs Lyceum wil door deze avond de leerlingen kennis laten maken met alle uiteenlopende aspecten van de problematiek rond vluchtelingen. Met hulp van een tolk konden leerlingen in gesprek met vluchtelingen uit Irak en Eritrea.

"Blij met groot aantal leerlingen"

De school is blij met het grote aantal leerlingen dat hun vrije avond heeft opgeofferd om erbij te zijn. "Wij vinden het een belangrijk en interessant onderwerp. Dan is het altijd de vraag of de leerlingen daar op zitten te wachten. Dat er ruim honderd vrijwillig hier naartoe komen om activiteiten te doen is fantastisch", zegt organisator Bas Smies van het Bataafs Lyceum. 
Het Bataafs Lyceum heeft de nodige ervaring met vluchtelingen. In 2011 kwam de school veel in het nieuws omdat het gezin van twee leerlingen teruggestuurd dreigden te worden naar Afghanistan. De school heeft er uiteindelijk iedereen van kunnen overtuigen dat ze in Nederland moesten blijven. 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.