Betaald voetbal

Daan Rots na simpele zege op Excelsior klaar voor carnavalsoptocht: "Ik ga verkleed als safariman"

Daan Rots was een plaag voor de Excelsior-defensie
Daan Rots was een plaag voor de Excelsior-defensie © Orange Pictures
FC Twente kende zaterdag een probleemloze avond op bezoek bij Excelsior. Al na dertien minuten stond het met 3-0 voor en de maker van de openingstreffer, Daan Rots, genoot van de flitsende start van de Tukkers.
"Het is wel lekker als je zo begint", steekt Rots van wal. "Hun trainer zei dat ze ons hier moesten verslaan. Dat heeft ons gemotiveerd om te laten zien dat we beter zijn dan Excelsior."

Goede weg

"We waren gebrand om hier drie punten te pakken", vervolgt Rots. "Je komt nu op 44 punten en nu volgen er twee thuisduels, dus we zijn op de goede weg."

Makkelijk gewonnen

Rots zelf tekende voor de openingstreffer na een goede combinatie met Michel Vlap. "Michel is altijd aanspeelbaar, dus het is wel lekker om zo in de combinatie te spelen. Nu kom je binnen twee minuten op voorsprong, dus dat is top."
Ook nadat de Twentse storm na een kwartier ging liggen kregen de bezoekers nog mogelijkheden om de score uit te breiden. "Michel schoot nog op de paal. Uiteindelijk hadden we hier met 0-5, 0-6 moeten winnen, dus het is jammer dat je het doelsaldo niet verder uitbreidt. Al met al hebben we hier gewoon makkelijk gewonnen", zegt de aanvaller.

Carnaval

Zondag ruilt Rots het Twente-tenue tijdelijk in voor een safaripak tijdens de carnavalsoptocht in Groenlo. "We spelen pas komende zondag, dus dat komt goed uit. Als je verliest kan je natuurlijk niet gaan, maar nu is een ander verhaal."
Doelpuntenmaker Rots over flitsende start FC Twente: "We waren heel erg gebrand"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.