Nieuws

112 Nieuws: Botsing met twee auto's in Enschede | Traumaheli ingezet in Tubbergen

Traumahelikopter geland in Tubbergen voor medische hulpverlening na ernstig verkeersongeluk
Traumahelikopter geland in Tubbergen voor medische hulpverlening na ernstig verkeersongeluk © Fotomoment / Clemens Brughuis
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vandaag in onze provincie.

21.53 uur | Botsing met twee auto's in Enschede

Twee auto's waren zondagavond betrokken bij een aanrijding op de op de kruising van de Vlierstraat met de Burgemeester Van Veenlaan. Een van de auto's kwam na de aanrijding tot stilstand tegen een paal en raakte zwaar beschadigd.
Twee personen zijn opgevangen door ambulancepersoneel en ter plaatse nagekeken. De auto's moeten worden afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Het verkeer ondervindt hinder van de aanrijding.
Aanrijding tussen twee auto's in Enschede
Aanrijding tussen twee auto's in Enschede © SPSMedia/Dennis Bakker

14.06 uur | Gewonden bij ernstig ongeluk Tubbergen

Bij een eenzijdig ongeluk op de Huyerenseweg in Tubbergen zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt. Een auto schoot daar van de weg en belandde in een sloot naast de weg. Een van de gewonden is door een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de gewonden is op dit moment niets meer bekend.
Ernstig ongeluk in Tubbergen

11.30 uur | Ravage na ongeluk in Enschede

Een automobilist heeft vanmorgen een ravage aangericht in Enschede. Rond acht uur verloor de man op de Usselerrondweg de macht over het stuur en vloog hij met zijn busje eerst het fietspad over, knalde vervolgens door het hekwerk van een bedrijf en kwam uiteindelijk met een harde klap tegen een boom tot stilstand.
De man raakte gewond en is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat een bloedonderzoek doen om na te gaan of er drank in het spel was.
Ravage na aanzijdig ongeluk in Enschede
De ravage als gevolg van het ongeval is groot. Het hekwerk is over een lengte van zo’n tien meter kapotgeslagen. Een geparkeerde bedrijfsbus raakte beschadigd door een rondvliegend deel van het hekwerk. De omgeving van het ongeval zit onder de modder.
Busje is total loss
Busje is total loss © 112 Twente / Dennis Bakker

11.00 uur | Man klemgereden na achtervolging; hij blijkt nog te moeten zitten

Een man is gisteren aangehouden na een korte achtervolging door de Enschedese wijk Pathmos. Hij negeerde een stopteken, waarna hij er in zijn busje vandoor ging. De politie zette de achtervolging in en reed het busje uiteindelijk in de Parkstraat klem. De bestuurder is aangehouden en daarbij bleek het dat hij nog een celstraf moet uitzitten. Voor de verschillende verkeersovertredingen tijdens zijn vlucht voor de politie kreeg hij verkeersboetes opgelegd.
Busje klemgreden na achtervolging
Busje klemgreden na achtervolging © 112 Twente / Dennis Bakker

10.30 uur | Automobilist knalt op boom in Hengelo

Een automobilist is vanmorgen frontaal op een boom gebotst in Hengelo. Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond kwart over acht in een flauwe bocht aan de Twekkelerweg. De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. De auto raakte total loss. Als gevolg van de harde klap kwamen onderdelen van de auto meters verderop terecht.
Automobilist botst tegen boom in Hengelo
Automobilist botst tegen boom in Hengelo © 112 Twente / Dennis Bakker

10.15 uur | Auto te water, bestuurder naar ziekenhuis

Een automobilist is gisteravond gewond geraakt bij een ongeluk op de Euregioweg in Enschede. De bestuurder verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam in een diepe sloot terecht. De man is door hulpdiensten uit de auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De Euregioweg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.
Auto in de sloot aan de Euregioweg in Enschede
Auto in de sloot aan de Euregioweg in Enschede © 112 Twente / Dennis Bakker

10.00 uur | Kantoorpand beschadigd door containerbrand

Het pand van hulporganisatie stichtin Jolijt aan de Puttenkampstraat in Enschede heeft gisteravond schade opgelopen bij een containerbrand. Onder meer een raam en een kozijn raakten beschadigd door de vlammen. De brandweer heeft het vuur gelust en de politie heeft een buurtonderzoek gedaan. De brand is mogelijk aangestoken.
Brandende container veroorzaak schade aan pand van stichting Jolijt
Brandende container veroorzaak schade aan pand van stichting Jolijt © 112 Twente / Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.