Nieuws

Huwelijksaanzoek voor Prins Cyril 1 van De Stöppelkaters tijdens optocht Raalte: "Ik zeg volmondig ja"

Prins Cyril 1 van de Raalter Stöppelkaters proost met zijn vriendin Inge nadat zij hem ten huwelijk heeft gevraagd
Prins Cyril 1 van de Raalter Stöppelkaters proost met zijn vriendin Inge nadat zij hem ten huwelijk heeft gevraagd © RTV Oost / Bart Kieft
Het was geen carnavaleske grap, maar bloedserieus. En met veel passie gebracht. Prins Cyril 1 van de Raalter Stöppelkaters werd tijdens de Grote Sallandse Optocht vanmiddag door zijn vriendin Inge ten huwelijk gevraagd. "Een geweldige verrassing", straalde de prins, die volmondig ja zei op het verzoek.
Het verzoek werd met champagne beklonken tussen de vele honderden carnavalsvierders op straat bij café De Gouverneur, hartje Raalte. Burgemeester Hofland en zijn gasten waren getuige van het bijzondere tafereel vanuit hun speciale loge. Zij zagen de blijdschap bij Prins Cyril: "Ik heb haar al vaak gevraagd, het is er nooit van gekomen. En dan word ik nu gevraagd én op deze plek, geweldig!"
Sfeerverslag Grote Sallandse Carnavalsoptocht
De prins had daarbij de prinsenwagen van de Stöppelkaters verlaten, de wagen die eerder in de optocht werd geplaagd door een technische storing. Maar dat mocht de carnavalspret niet drukken, want met de Stöppelkaters als voorgangers volgde een feestelijke en bonte stoet van bijna zestig startnummers.
100 jaar Disney passeert de plek waar even daarvoor prins Cyril van De Stöppelkaters ten huwelijk werd gevraagd.
100 jaar Disney passeert de plek waar even daarvoor prins Cyril van De Stöppelkaters ten huwelijk werd gevraagd. © RTV Oost / Bart Kieft
Natuurlijk traditioneel weer een grote deelname vanuit de omliggende dorpen. Een kleine opsomming: De Vreugdewippers uit Boskamp, Nulse Natjes uit Den Nul, Van Alles Wat uit Heino, carnavalsvereniging Simpel uit Lemelerveld (de winnaar van vorig jaar), Pink Gurls uit Luttenberg, De Wet'ringdempers van de Boerhaar en de Dieks Angels uit Wijhe. Daarnaast natuurlijk nog volop deelnemers uit Raalte zelf.
We bouwen een feestje, was het thema van carnavalsvereniging Goed te Passe uit Lemelerveld
We bouwen een feestje, was het thema van carnavalsvereniging Goed te Passe uit Lemelerveld © RTV Oost / Bart Kieft
Vele duizenden toeschouwers bekeken daarbij de bonte stoet die vanaf de Daggertsbrug een rondje rondom het centrum maakte. Met vooral in de omgeving van de Kruisverheffingsbasiliek en hotel De Zwaan enorme drukte; het publiek stond er wel vijf rijen dik. Nabij de Plaskerk en café de Gouverneur was een zelfde drukte waarneembaar.

'Het is hier echt geweldig'

Het was de plek waar de prins van de Stöppelkaters door zijn vriendin Inge ten huwelijk werd gevraagd. En ook de plek waar een Zwollenaar in het publiek een vergelijk maakt tussen de optocht in zijn woonplaats en Raalte. "In Zwolle doen ze goed hun best", vertelt hij. "Maar dit hier in Raalte overtreft dat op alle fronten. Het is hier echt geweldig."
De Malloten uit Boskamp manoeuvreren hun carnavalswagen door de straten van Raalte.
De Malloten uit Boskamp manoeuvreren hun carnavalswagen door de straten van Raalte. © RTV Oost / Bart Kieft
Carnavalsvereniging Simpel uit Lemelerveld was in de categorie grote wagens net als vorig jaar de grote winnaar. Hun thema: Mario, een simpel spelletje. Bij de kleine wagens won Van Alles Wat uit Heino. Ken ik oe uit Heino werd als beste verkozen bij de grote groepen, terwijl Dieks Angels uit Wijhe bij de kleine groepen als eerste eindigde. De geinprijs ging dit jaar naar Hennie Steerneman uit Boskamp met het thema "Ben wel old en klein, maar mien deuze mag er zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.