Betaald voetbal

IJskonijn Deijl blijft koel op moment suprême: "Mijn vriendin zal 'm wel een paar keer laten zien"

Mats Deijl schreeuwt het uit van blijdschap na zijn benutte penalty tegen PEC Zwolle (1-1)
Mats Deijl schreeuwt het uit van blijdschap na zijn benutte penalty tegen PEC Zwolle (1-1) © ANP
Ga er maar aan staan. De reguliere speeltijd is al lang en breed verstreken en vanaf de penaltystip kun je jouw ploeg Go Ahead Eagles alsnog naar 1-1 schieten in de IJsselderby tegen PEC Zwolle. Waar menigeen zou bezwijken onder de enorme druk, bleef Mats Deijl juist uiterst koel.
"Ik was vrij rustig inderdaad. Zo zag het er ook uit hoorde ik al vanaf de zijkant. Toen ik die handsbal van Kersten zag wist ik al: die gaat op de stip. Dan heb je even de tijd om je voor te bereiden. Uiteindelijk schoot ik 'm waar ik wilde", zegt een opgeluchte Deijl na afloop in de catacomben van De Adelaarshorst.

Het kan ook anders

Dat het niet altijd zo loopt maakte men aan de Vetkampstraat vrijwel direct na het eerste fluitsignaal mee. De IJsselderby was amper onderweg of Go Ahead Eagles kreeg een penalty. De inzet van Victor Edvardsen werd echter gekeerd door PEC-doelman Jasper Schendelaar.
Deijl koos dezelfde hoek als zijn ploeggenoot, maar de rechtsback had wel succes. "De hoek had ik voor de aanloop al bepaald, net als dat ik deze strafschop ging nemen. Er waren nog een aantal gegadigden. Maar ik was de nummer twee op de lijst, zeker als Philippe Rommens er niet is. Hij is normaal gesproken onze eerste man. Als Victor dan mist blijft de nummer drie over", vervolgt hij.
Deijl bleef koeltjes bij benutte penalty: "Maar het was wel een spannend moment"

Spannend moment

"Het is natuurlijk wel een moment, in de laatste minuut van zo'n belangrijke wedstrijd. Dan komt er zeker wat ontlading vrij. Misschien was dit tot dusver wel het spannendste moment in mijn tijd bij Go Ahead Eagles. Hoe vaak ik deze ga terugkijken? Zo'n type ben ik niet. Een keer of drie, dan gaan we weer door, al zal mijn vriendin 'm nog wel een paar keer laten zien", besluit Deijl lachend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.