Betaald voetbal

Kersten diep teleurgesteld na fatale handsbal: "Weet nog steeds niet wat ik deed"

Hét moment van de IJsselderby: de handsbal van Sam Kersten diep in blessuretijd
Hét moment van de IJsselderby: de handsbal van Sam Kersten diep in blessuretijd © ANP
Was het een black-out of juist uiterst ongelukkig? Sam Kersten moet het antwoord op zijn fatale handsbal diep in de blessuretijd nog steeds schuldig blijven. Al steekt hij de hand wel in eigen boezem. Hoe dan ook: het cadeautje werd in ieder geval gretig uitgepakt door Go Ahead Eagles, dat vanaf de stip de eindstand in de IJsselderby op 1-1 bepaalde.
"Ik heb het teruggezien en weet het eigenlijk nog steeds niet. Een soort reflex lijkt het, maar het is gewoon super dom. Dan denk je: wat ben je nou aan het doen? Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Dit is echt zwaar kloten", zegt een diep teleurgestelde Kersten na afloop in de buik van De Adelaarshorst.

Foute boel

Kersten wist eigenlijk al direct dat scheidsrechter Higler een strafschop aan Go Ahead Eagles zou geven. Rechtsback Mats Deijl benutte vervolgens het buitenkansje. "Dan hoop je nog op buitenspel of iets anders, maar je weet gelijk dat het foute boel is. We waren zo dicht bij een zege en dan krijg 'm wéér tegen... Het was geweldig geweest als we hier hadden gewonnen. Dit is heel erg vervelend", vervolgt de centrale verdediger, die ondanks zijn blunder een goed seizoen doormaakt in de provinciehoofdstad.

Leeg uitvak

Aan de Vetkampstraat voltrok zich een weinig verheffende editie van de IJsselderby, deels door het ontbreken van supporters uit Zwolle. Door een boycot bleef het uitvak leeg. Kersten heeft de steun van de PEC-aanhang gemist. "Dat is heel erg jammer. Ik kan er veel woorden aan vuil maken, maar dat doe ik liever niet. Zonder uitfans is het natuurlijk allemaal een stuk minder", aldus Kersten.
Kersten over fatale handsbal: "Dit mag mij echt niet overkomen"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.