nieuws

Zwollenaren mogen meedenken over uiterlijk nieuwe busbrug bij treinstation

Bus op busstation Zwolle
Bus op busstation Zwolle
Welk materiaal moet er gebruikt worden? En hoe zit het met de kleur? Dat zijn twee vragen die 2 december aan bod komen tijdens een inspiratiesessie in Zwolle, waarbij Zwollenaren hun ideeën over de nieuwe busbrug, die bij het station moet komen, kunnen presenteren.
Het stationsgebied van Zwolle wordt aangepakt en dat betekent onder meer dat het busstation verhuist naar Hanzeland, aan de zuidkant van het NS-station. Er moet een nieuwe busverbinding over het spoor komen en dat wordt dus een brug. 

Uiterlijk van de brug

De aanbesteding daarvan begint komend voorjaar. In maart keurde de Zwolse gemeenteraad het programma van eisen voor de bouw goed en daarmee werd duidelijk waarmee rekening gehouden moet worden bij de aanleg. Maar over het uiterlijk van de brug ligt nog weinig vast. Zwolle wil daarvoor dus ideeën van de inwoners, onder meer over de vorm, kleur en materiaalgebruik. 
De bruikbare ideeën worden aan de architecten meegegeven die met het ontwerp aan de slag gaan. De suggesties worden ook meegenomen in de beoordeling tijdens de aanbesteding. 
Mensen die mee willen denken over de nieuwe busbrug kunnen zich vóór 26 november aanmelden door een mail met persoonlijke gegevens (naam, adres, telnr.) te sturen naar spoorzone@zwolle.nl. De sessie op 2 december wordt gehouden in De Kantine Zwolle aan het Hanzeplein en begint om 19.15 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.