Betaald voetbal

De Oosttribune Podcast #190: "Ik heb medelijden met Kersten, dit gun je hem niet"

Met zijn onverklaarbare handsbal diep in blessuretijd werd Sam Kersten de schlemiel van de IJsselderby
Met zijn onverklaarbare handsbal diep in blessuretijd werd Sam Kersten de schlemiel van de IJsselderby © ANP
Een black-out van Sam Kersten zorgde er alsnog voor dat de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle in een puntendeling eindigde. Door diens fatale handsbal mocht Mats Deijl in minuut 99 met succes vanaf elf meter aanleggen voor de 1-1. Een gestolen punt, of volkomen terecht? Nico Wantia, Tijmen van Wissing en Job Vaarhorst gaan in aflevering #190 van De Oosttribune Podcast dieper in op de slag om de IJssel.
Daarnaast wordt ook de soevereine zege van FC Twente op bezoek bij Excelsior besproken en heeft het RTV Oost-trio aandacht voor de problemen in Almelo, waar het voor Heracles ondanks een benauwde overwinning tegen hekkensluiter Vitesse nog steeds vijf voor twaalf is.

Matige IJsselderby

Ondanks de late gelijkmaker vanaf de strafschopstip vindt Wantia niet dat het punt voor Go Ahead Eagles gestolen is. "Ik kan heel goed leven met een gelijkspel. Het verloop van de IJsselderby vind ik eigenlijk veel teleurstellender. De voorpret was stukken leuker dan de wedstrijd zelf. Maar dan die handsbal van Kersten... Dat gun je hem niet in zo'n goed seizoen."
"Go Ahead Eagles was de meest gelukkige", countert Van Wissing. "Ik heb me eigenlijk een beetje geërgerd aan die ploeg. Neem Bobby Adekanye. Een geweldige voetballer, maar hij was de slechtste man op het veld. En dan ook nog kramp krijgen op zo'n moment, in de absolute slotfase. Zet dan Gerrit Nauber maar rechtsbuiten."

Uitspraken Dijkhuizen

FC Twente had zaterdagavond tegen Excelsior aan slechts dertien minuten genoeg om de drie punten in de tas te stoppen. Na afloop ging het vooral over de uitspraken van Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen, die stelde dat de Tukkers op vreemde bodem een stuk minder voor de dag komen dan in de eigen Veste. "Dat heeft echt als brandstof gewerkt voor FC Twente", stelt Van Wissing. "Zowel Vlap als Rots begon er na afloop over."
"Brandstof? Het schuim op de mond? Het was gewoon schandalig wat Excelsior liet zien. Die dronken matrozen op de tribune waren nog scherper dan de achterhoede van Excelsior. En dat na een middag carnaval", meent Wantia. "Ik ben heel benieuwd hoe Oosting iedereen tevreden gaat houden. Veel keuze is een luxe, maar het zorgt wel voor wat irritaties. Aan de andere kant: als het collectief blijft draaien kun je dat op de koop toenemen."

Nijhuis redt Heracles

Heracles Almelo knokte zich tegen hekkensluiter Vitesse terug van een 0-2 achterstand naar een 3-2 zege. "Maar daar mogen ze Bas Nijhuis heel erg dankbaar voor zijn", doelt Van Wissing op de gemakkelijk gegeven gele kaart van de Enschedese arbiter aan Vitesse-verdediger Isimat-Mirin. "Als Nijhuis geen rood had gegeven was de kans groter geweest dat Heracles zou degraderen dan dat ze erin zouden blijven. Dan hadden we het nu over code rood op Erve Asito."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.