nieuws

Veilig Verkeer Nederland gaat verkeerslessen geven aan vluchtelingen

Fietspad
Fietspad
Veilig Verkeer Nederland gaat verkeersles geven aan vluchtelingen. Vluchtelingen die net in Nederland zijn weten meestal niet welke verkeersregels gelden in Nederland, terwijl ze wel deelnemen aan het verkeer. Een aantal asielzoekercentra (azc) heeft VVN daarom gevraagd verkeersles te geven.
Het gaat om de basisregels in het verkeer, zoals de plaats op de weg, voorrangsregels, verkeersborden en regels bij spoorwegovergangen. Er is behoefte aan een basismodule die kan worden gebruikt voor mensen die tijdelijk in Nederland wonen. VVN heeft een module ontwikkeld in meerdere talen die door VVN vrijwilligers kan worden ingezet op aanvraag van azc's. Ook gaat VVN actief azc's benaderen om de lessen aan te bieden.
In Limburg werden een paar weken geleden drie Syriërs van de snelweg gehaald, die zonder verlichting over de vluchtstrook fietsen. De drie waren op weg naar Zaltbommel en moesten nog zo'n 100 kilometer fietsen. Voor zover bekend zijn er nog geen grote ongelukken gebeurd met vluchtelingen in het verkeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.