Nieuws

Rondje Rosenmontag: Overijssel viert carnaval

Kinderoptocht Vasse
Kinderoptocht Vasse © RTV Oost: Esther Rikken
Het is vandaag Rosenmontag, van oorsprong het hoogtepunt van de carnavalsviering in met name het Duitse Rijnland. Op deze dag trekken daar op diverse plaatsen de carnavalsoptochten door de straten. Maar ook in Overijssel werd vandaag nog volop gevierd.
Vanochtend vroeg (06.30 uur) mocht Team Carnaval van RTV Oost de Losserse wagenbouwers uitzwaaien bij de grens Overdinkel - Gronau. Het is een mooie traditie dat daar de wagenbouwers een heerlijk ontbijt aangeboden krijgen door de Prins van Losser, zodat ze met een volle buik richting de carnavalsoptocht in Münster kunnen.
Wagenbouwers Losser op weg naar de carnavalsoptocht in Münster

Kinderoptocht Vasse

Precies om 11.11 uur ging ie van start, de kinderoptocht van carnavalsvereniging de Spekscheeters uit Vasse. Het dorp telt rond de duizend inwoners en maar liefst honderdvijftig jonge carnavalisten liepen mee in de optocht. Jong geleerd is oud gedaan, zullen we maar zeggen.
Kinderoptocht c.v. Spekscheeters Vasse
De broodbakkers met het thema 'Wie loopt met in de stoet', ging er met de eerste prijs vandoor in de categorie kleine groepen & wagentjes.
Bij de één- & tweelingen werden de heren van 'Nooit de eerste prijs, maar wel de meeste bekers', eerste.

Nog even aan de bak

Tot slot ging verslaggever Esther Rikken langs bij de wagenbouwers van Goed te Passe uit Lemelerveld. Nog effe geen bier voor deze harde werkers want zij zijn nog druk doende hun praalwagen te behangen met verlichting. Morgenavond doen zij mee aan de Verlichte Optocht Lemelerveld en sluiten daarmee het Feest der Zotten af.
Wagenbouwers Goed te Passe bereiden zich voor op Verlichte Optocht Lemelerveld

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.