nieuws

Windmolens De Veenwieken Hardenberg worden net zo hoog als in Ommen

Windmolens Hardenberg krijgen maximale tiphoogte van 149,90 meter
Windmolens Hardenberg krijgen maximale tiphoogte van 149,90 meter
De windmolens op het Hardenbergse deel van toekomstig windpark De Veenwieken, op de grens van Hardenberg en Ommen, krijgen een maximale tiphoogte van 149,90 meter. De gemeenteraad van Hardenberg is gisteravond akkoord gegaan met een voorstel van burgemeester en wethouders. De turbines worden nu net zo hoog als de windmolens op het Ommense deel van het windpark.
Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten eerder al dat de maximale tiphoogte op 149,90 meter komt te liggen in het Ommense gedeelte van het park. Daardoor zou een hoogteverschil ontstaan, omdat de ashoogte van de windmolens in Hardenberg nog op 135 meter hoogte lag. Dat is met het aangenomen voorstel gelijkgetrokken, een wens van het college van Hardenberg omdat zo de uitstraling van één park behouden wordt.
Daarnaast moeten de turbines zonder mitigerende maatregelen (zoals stilstand of terugdraaien in toerental) worden geplaatst. De molens moeten dus minimaal voldoen aan de wettelijke geluidsnormen waarbij die maatregelen niet nodig zijn. 
Alle stukken komen als het goed is vanaf volgende week ter inzage te liggen, tot begin januari. Op 2 december houdt de gemeente Hardenberg een informatieavond over de plannen voor het windpark.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.