Nieuws

Ook Olster veer uit de vaart, bijna alle veerdiensten op de IJssel gestaakt vanwege hoogwater

Olster veer uit de vaart
Olster veer uit de vaart © RTV Oost
Vanwege de hoge waterstanden van de IJssel gaat vanmiddag vanaf 15.00 uur het Olster veer uit de vaart. De veerstoep komt onder water te staan, waardoor het voor het verkeer onmogelijk wordt om de veerpont te bereiken en overgezet te worden. Autoverkeer kan in de provincie Overijssel alleen nog via de bruggen in Deventer, Zwolle en Kampen de IJssel oversteken.
Het Olster veer is samen met het Wijhese veer de enige Overijsselse veerdienst op de IJssel die autoverkeer overzet en nu de overtochten moet staken. Eerder al bleef het Wijhese veer vanwege hoogwater van de IJssel aan de kade liggen.

Seizoenspontjes

Andere pontjes op de IJssel, bij Fortmond (Kozakkenveer), bij Zwolle ('t Kleine Veer) en 's Heerenbroek (Zalkerveer), zijn seizoenspontjes. Deze veren varen nooit in de winter, maar alleen van april tot en met oktober.
Nog wel in de vaart, en dat vrijwel altijd dagelijks, is het stadspontje van Deventer. Deze veerdienst, die alleen voetgangers en fietsers overzet, beschikt over drijvende steigers die geen last hebben van wassend of zakkend water.

Hoogste waterstand

Morgen wordt op de IJssel de hoogste waterstand verwacht met een peil van 5,42 meter boven NAP bij de Wellekade van Deventer. Vanmiddag staat het peil op 5,36 meter. Na woensdag zal het water weer langzaam gaan zakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.