Boerengezin uit Staphorst blij met uitspraak RvS: "We kunnen het nog niet bevatten"

Henk en Margje Jansen uit Staphorst kunnen het nog bijna niet bevatten. Eerder vandaag stelde de Raad van State hen in het gelijk in het geschil dat zij al meer dan twee jaar met de gemeente Staphorst hebben.Â

"We zitten aan de keukentafel en het nieuws moet eerst nog even indalen. Klopt het echt wel wat er staat? Het moet nog even bezinken," zegt Margje Jansen in een eerste reactie op het besluit van de Raad van State. Die liet eerder vandaag weten dat de gemeente Staphorst onterecht de agrarische bestemming van het bedrijf van de familie Jansen heeft veranderd in een woonbestemming. 

Desastreuze gevolgen

Door de bestemmingswijziging kon de jonge boer niet langer zijn bedrijf runnen. Ondanks een verloren rechtszaak en ondanks de desastreuze gevolgen voor de toekomst van de boer en zijn jonge gezin, hield de gemeente voet bij stuk.

Daardoor werden indirect ook omliggende bedrijven getroffen die wel een vergunning hadden. Die konden niet uitbreiden, omdat ze niet voldeden aan de richtlijnen voor onder meer geur en geluid.

Voorhamer
Henk Jansen, die al sinds juni 2013 met de gemeente in gevecht is, raakte begin oktober zo gefrustreerd, dat hij met een voorhamer de raadsvergadering van de gemeente binnenstormde. Hij zat daar korte tijd voor vast.

Voor de familie Jansen krijgt uiteindelijk alles toch een positieve uitslag. "Maar voordat we gebak op tafel zetten, willen we eerst onze advocaat nog even goed naar de uitspraak laten kijken. Het moet bij ons echt even bezinken dat het gevecht na dik twee jaar eindelijk afgerond kan worden. Om maar niet te spreken van alle kosten die we hebben moeten maken..."

De gemeente Staphorst wil voorlopig nog niet reageren op de uitspraak. 

Over deze berichtgeving heeft de Raad voor de Journalistiek een uitspraak gedaan. Klik hier voor een overzicht van alle gerelateerde artikelen.

Meer over dit onderwerp:
Staphorst Nieuws Gemeente Staphorst Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren