nieuws

Zwolle niet bezorgd over mogelijk vertrek muziek- en dancefestivals

Zwolle maakt zich nog geen zorgen dat meer muziek en dancefestivals uit Zwolle zullen vertrekken. Dat zegt wethouder Rene de Heer in een reactie op het vertrek van hardcorefestival Hardshock naar Almere.
Het festival werd de afgelopen jaren gehouden aan de Wijthmenerplas, maar leverde veel geluidoverlast voor omwonenden op. Nu de geluidnormen in Zwolle zijn aangescherpt, mede door een uitspraak van de Raad van State, verhuist de organisatie met het evenement naar Almere Strand.

Zwolle zoekt balans tussen bruis- en baalkant evenementen

"Of er onder druk van de aangescherpte geluidnormen meer dance- en muziekfestivals volgen, moet de toekomst uitwijzen", aldus de Heer. "Natuurlijk is het vertrek van Hardshock in economisch opzicht een aderlating, maar we zoeken in Zwolle heel bewust de balans tussen de bruis- en baalkant van muziekevenementen. We hebben in Zwolle een aantal goede festivallocaties met daarop een gevarieerd aanbod. Er is voor ieder wat wils. Dat sommige organisatoren ervoor kiezen naar een andere locatie te verhuizen en daar verder te groeien, is een vrije keuze.

Nieuwe kansen festivalterrein Wijthmenerplas

Ik ben ervan overtuigd dat Zwolle, ondanks de aangescherpte geluidnormen, een prima keuze is voor een breed scala aan evenementen en festivals. Ik weet zeker dat we komend jaar weer een mooi en bruisend festivalseizoen in het vooruitzicht hebben", aldus de Zwolse wethouder. Het vertrek van het hardcorefestival betekent ook kansen voor nieuwe initiatieven op het festivalterrein aan de Wijthmenerplas.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.