nieuws

Justitie eist 4 jaar cel voor brandstichting in Enschede

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 4 jaar geëist tegen een 30-jarige man uit Haaksbergen. De man zou op 7 april dit jaar een flatwoning van een vriend aan de Roerstraat in Enschede in brand hebben gestoken. De Haaksberger had enige tijd in de flat gewoond en had volgens de officier van justitie ruzie met de vriend gekregen.
Dat er sprake was van een brandstichting was al snel duidelijk; de brandweer trof op drie verschillende plekken in de flat brandhaarden aan. De 30-jarige werd bijna twee maanden later aangehouden.
Een aantal getuigen zegt dat ze de man kort voor de brand zagen aankomen op zijn scooter. Die scooter werd na de brand volgens de officier van justitie voor de woning aangetroffen, terwijl de jas van de verdachte in de flat werd gevonden. In de jaszak zat niet alleen de sleutel van de scooter, maar ook van de woning. De verdachte had een sleutel van de flat omdat de bewoner hem had opgevangen toen zijn relatie uit raakte.

Verdwenen telefoon en elektrische fiets

De reden voor de brand zou een ruzie zijn over een gestolen telefoon en een verdwenen elektrische fiets. De telefoon was van de bewoner van de flat aan de Roerstraat en verdween toen de 30-jarige er logeerde. Andersom beschuldigde de 30-jarige Haaksbergenaar zijn vriend van het zoekmaken van een elektrische fiets.
Over het verdwijnen van de spullen is vandaag weinig duidelijk geworden omdat de verdachte ontkent. Zijn advocaat vroeg de rechtbank de man vrij te spreken wegens gebrek aan bewijs. Volgens de advocaat was de man de jas al een hele tijd kwijt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.