Twentse nanotechnologie in gracht tijdens Amsterdam Light Festival

Twente doet mee aan het lichtkunstfestival Amsterdam Light Festival en promoot zich met kunst en nanotechnologie.Â

Het gaat om een festival voor lichtkunstenaars in en rond de grachten van Amsterdam.

De Twentse bijdrage bestaat uit een uitvergroot symbool voor de nanotechnologie de 'Bucky Ball' en is ontwikkeld door kunstenares Bianca Leusink en professor in de nanotechnologie Dave Blank van de Universiteit Twente. Het lichtkunstwerk wordt zo’n drie meter hoog en breed. In werkelijkheid is een Bucky Ball 200 miljoen keer kleiner dan een voetbal. 

Met stoom en kokend water

De mogelijkheid om mee te doen is in enkele weken tijd gerealiseerd op initiatief van de Twentse Ambassade aan de Herengracht. Daar ligt ook de Bucky Ball in de gracht.

De Twentse Ambassade wil met deelname aan het festival een brug slaan tussen Twente en Amsterdam. De ambassade is enkele weken geleden geopend als vestigingsplaats voor Twentse bedrijven en een ontmoetingsplek tussen Twentse en Amsterdamse bedrijven.

Steun van organisatie

"Met stoom en kokend water hebben alle partijen simpelweg de schouders eronder gezet om iets prachtigs neer te zetten", aldus directeur De Vries. "Het enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat ook de organisatie van het Amsterdam Light Festival ons op alle manieren steunt."

Vorig jaar werd het festival bezocht door 730.000 mensen. Het Amsterdam Light Festival start eind volgende week met een openingshandeling door prinses Beatrix en duurt zeven weken. 

Meer over dit onderwerp:
Twentse Ambassade Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren