nieuws

Josh Sijbom nieuwe voorzitter VVD Hof van Twente

Josh Sijbom
Josh Sijbom
Josh Sijbom is de nieuwe voorzitter in het partijbestuur van de VVD in de gemeente Hof van Twente.
Sijbom, die geen tegenkandidaten had, werd in de algemene ledenvergadering, unaniem verkozen.

Oud-wethouder Hof van Twente

Josh Sijbom was namens de liberalen twee termijnen wethouder in de Hof van Twente. Hij nam afscheid op 1 maart van 2014, toen hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. Fractievoorzitter Gerda Bruins noemt Benteloër Sijbom 'een ervaren bestuurder met een groot netwerk'. "Daar moeten we gebruik van maken".
De lokale VVD zat een half jaar zonder voorzitter, nadat in de voorjaarsvergadering Willemien Schoneveld-Woestenenk haar afscheid aankondigde.

Bungalowpark tussen Goor en Markelo

In zijn periode als wethouder bleef het blazoen van Sijbom niet altijd ongeschonden. Hij was voorstander van de komst van een bungalowpark tussen Goor en Markelo, maar dat plan sneuvelde uiteindelijk in de gemeenteraad. Door zijn aanvankelijke beloftes aan de projectontwikkelaars voelden zij zich in het hemd gezet en spanden een rechtszaak aan om een schadevergoeding van miljoenen euro's te eisen. Die zaak loopt nu bij de Hoge Raad. 

Aangifte van bedreiging

De Benteloër kwam ook onder vuur tijdens de discussie over extra goederentreinen, toen hij niet wist hoeveel er daarvan 's nachts door zijn gemeente raasden.
Daarnaast was de bestuurder in conflict met Robert ten Dam uit Hengevelde die forse schade leed, omdat de wethouder weigerde de status van de woning te wijzigen. Sijbom deed in die periode zelfs aangifte van bedreiging. Ook had Sijbom een langlopend conflict met een Markelose pompstationhouder die wilde verhuizen, maar daar geen toestemming voor kreeg.

Conflict met familie Brummelhuis

Daarnaast kwam door z'n handelen de gemeente Hof van Twente een afspraak niet na met de familie Brummelhuis. Zij werden aanvankelijk zwaar onder druk gezet om hun bedrijfsperceel en woning aan de Spoorstraat te verkopen om een toegangsweg tot een druk winkelplein te realiseren.
Toen de handtekeningen waren gezet, haakte wethouder Sijbom af en zat de familie met een fikse schadepost. Gerda Bruins zegt desgevraagd dat deze feiten geen belemmering zijn voor het voorzitterschap van Sijbom. "Dat ligt ver achter ons. Wij moeten nu vooruit en denken met hem de juiste man te hebben gevonden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.