Nieuws

Overvaller gezocht: 'Je hebt geen idee wat je iemand aandoet voor een paar tientjes'

De politie zoekt deze overvaller.
De politie zoekt deze overvaller. © politie/Plaats Delict
De politie in Zwolle wil weten wie de Aldi aan de Bisschop Willebrand heeft overvallen. De overval was kort voor sluitingstijd op 27 januari. Winkelpersoneel had aanvankelijk niets in de gaten, want de overvaller leek een gewone klant die boodschappen op de band had gelegd. Daarop lagen schuursponsjes, een pak toiletpapier, een zak patat en een pak met waterijsjes.
Bij de kassa pakte de man geen portemonnee, maar een mes. De caissière schrok hier zo van dat ze van angst de kassalade niet open kreeg. Wel wist ze de alarmknop in te drukken.
Doordat de kassa niet open wilde, kookte de overvaller over en sloeg hij met het mes op de arm van de vrouw achter de kassa. Een collega schoot haar te hulp. De kassalade ging nu wel open en de overvaller greep geld. De man verliet daarna de Aldi. Hij liet de medewerkers in verbijstering achter.

'Ze hebben hier soms maanden last van'

Wat die hebben moeten doorstaan, is afschuwelijk, zegt Esmée Pellen van de politie. "Medewerkers die dit overkomt hebben hier soms nog weken of maanden last van. Je hebt geen idee wat je winkelpersoneel aandoet voor een paar tientjes. Hier in Zwolle kreeg de kassamedewerker van de stress de kassalade niet open en daar werd de overvaller alleen maar bozer van."
De tekst gaat verder onder de video.
De politie is op zoek naar een man die vloeiend Nederlands spreekt en veelvuldig het woord kanker in de mond nam waarmee hij het personeel uitschold.

Drie overvallen op Aldi

De overval vertoont gelijkenissen met overvallen op de Aldi in Vroomshoop op 8 januari en de Aldi in Staphorst, drie dagen later. Ook toen legden de overvallers boodschappen op de loopband en trokken ze een mes.
Het signalement van de drie overvallers verschilt, zodat de politie ervan uitgaat dat het om meerdere daders gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.