nieuws

Raad voor de Rechtspraak houdt vast aan versobering 7 rechtbanken zoals A'lo

De Raad voor Rechtspraak houdt vast aan het plan om in onder meer de rechtbank Almelo alleen nog eenvoudige rechtszaken te behandelen. Of de Tweede Kamer moet bereid zijn jaarlijks minstens 50 miljoen extra te investeren.
Dat schrijft de Raad voor de Rechtspraak in een brief aan verantwoordelijk minister Van der Steur van Justitie en Veiligheid. Na druk van de Tweede Kamer heeft de Raad voor de rechtspraak met de rechtbankpresidenten nog eens de plannen doorgerekend. Het plan om de rechtbanken te versoberen levert een besparing op van 16 miljoen euro. 
De duurste variant is als alle rechtbanken volwaardig blijven. Dit bespaart maar 3 miljoen euro, aldus de Raad voor de Rechtspraak. Dure faciliteiten als grote zittingszalen, beveiliging en cellenblokken moeten worden gehandhaafd.

Pleidooi Twente: behoud zeven rechtbanken kost 20 miljoen

Burgemeester Hermans van Almelo heeft eergisteren in politiek Den Haag laten weten dat er 20 miljoen euro op tafel moet komen om op die manier de zeven rechtbanken, zoals in Almelo, volledig te behouden. Het plan om de rechtbank in Almelo te sluiten stuit op massieve weerstand onder bestuurders, politici, ondernemers en advocaten.
De Tweede Kamer vroeg daarom onlangs aan minister Van der Steur van Justitie en Veiligheid om de bezuinigingen nog eens door te rekenen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.