nieuws

Zwollenaren klagen relatief gezien het meeste over geluidsoverlast

Zwollenaren klagen relatief gezien het meeste over lawaai
Zwollenaren klagen relatief gezien het meeste over lawaai
Inwoners van Zwolle hebben de eerste zes maanden van dit jaar relatief gezien het meeste geklaagd over geluidsoverlast van evenementen, horeca of andere situaties. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Van januari tot en met juni kwamen per 10.000 inwoners 51,8 meldingen van geluidsoverlast bij de politie.Â
Na Zwolle werd relatief gezien het meest geklaagd in Enschede (51,2 klachten per 10.000 inwoners) en Deventer (50,9). In Tubbergen werd het minste geklaagd over geluidsoverlast: 8 klachten per 10.000 inwoners. 
In Zwolle werden in totaal 641 keer geklaagd in de eerste zes maanden van 2015. In Enschede is vaker geklaagd, 812 keer. Deventer is ook hier de nummer drie met 502 klachten. Tubbergen is ook hier de laatste in de lijst met 17 meldingen.
Zwolle staat wat betreft meldingen van geluidsoverlast door evenementen ruim bovenaan. Er werd tot en met juli 23 keer een melding gemaakt van geluidsoverlast bij een evenement. In Zwolle is de afgelopen tijd nogal wat te doen geweest over geluidsoverlast rond dancefestivals. Rond festivals als Hardshock, Dancetour en het Stratenfestival werd actie gevoerd voor een lager volume. De gemeente besloot onder meer dat vanaf 2017 geen dance-evenementen meer zijn toegestaan in Park de Wezenlanden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.