Inwoners Staphorst doen aangifte tegen gemeenteraad naar aanleiding van integriteitsonderzoek

Inwoners van de gemeente Staphorst hebben vanavond aangifte gedaan tegen de gemeentesecretaris en de voltallige gemeenteraad van Staphorst.

De aangifte vloeit voort uit het interne feitenonderzoek dat de gemeente Staphorst heeft uitgevoerd naar de integriteit van het ambtenarenapparaat. Want daarover kwamen afgelopen jaar erg veel klachten. 

Leugens en informatie weggelaten

De inwoners die nu aangifte deden, voelen zich onterecht behandeld door de gemeentesecretaris die het onderzoek uitvoerde. Er zouden veel leugens in het rapport verwerkt zijn en er zou veel belangrijke informatie zijn weggelaten. De inwoners vrezen dat hun zaak niet kan worden opgelost omdat de gemeenteraad nu over onjuiste informatie beschikt.

Omdat die gemeenteraad heeft besloten het interne onderzoek openbaar te maken op de website van de gemeente, voelt het stel zich genoodzaakt ook aangifte te doen tegen hen. "De gemeenteraad heeft het openbaar gemaakt en zij zijn degenen die het ook weer van de site af kunnen halen", aldus een van de inwoners Peter Geers. 

Burgemeester Segers van Staphorst is vooraf op de hoogte gebracht van de aangifte. Hij heeft nog niet willen reageren.

Over deze berichtgeving heeft de Raad voor de Journalistiek een uitspraak gedaan. Klik hier voor een overzicht van alle gerelateerde artikelen.

Meer over dit onderwerp:
Staphorst Nieuws Gemeente Staphorst Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren