Nieuws

'Tikkie jij bent hem': Enschedees kampioenschap tikkertje brengt grote glimlach met zich mee

Enschedees kampioenschap tikkertje
Enschedees kampioenschap tikkertje © RTV-Oost
Gymschoenen aan, zweetbandjes om. Ready to go! Leerlingen van groep zeven en acht van verschillende Enschedese basisscholen gaan deze middag met elkaar de strijd aan tijdens het Enschedese Kampioenschap Tikkertje in het Wilminktheater. Dat ging er fanatiek aan toe.
Het spel dat ze spelen heet Chase Tag, een opkomend spel dat internationaal ook aardig wat aandacht trekt en onder meer uitgezonden wordt door sportzender ESPN en het Engelse BBC. Het wordt gezien als een unieke vorm van tikkertje.
Chase Tag is een spel waarin de spelers elkaar proberen te tikken en over allerlei obstakels klauteren. Het is een mix tussen freerunning en tikkertje. Tijdens het EK Tikkertje gaan basisschoolkinderen de wedstrijd met elkaar aan in teams van vijf. Binnen een bepaalde tijd moeten de spelers hun tegenstander aantikken.

Uitgeraasd

Na afloop zijn de kinderen bekaf van het al dat rennen en springen. Buiten adem praten ze na over hoe het ging en of de vooraf besproken tactiek heeft gewerkt, als de stem van organisator van Mirko Weustink door het muziektheater galmt; “Het is tijd voor de prijsuitreiking.”
Dit klinkt als muziek in de oren van de kinderen en ze hollen de zaal in. Met een glimlach van oor tot oor ontvangen de zes jongens van het winnende team hun medaille. Apetrots keren ze huiswaarts. Al met al was het een geslaagde dag.
Bekijk hieronder hoe de kinderen deze dag beleefd hebben:
Kinderen van verschillende basisscholen doen mee aan het EK Tikkertje in Enschede

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.