Nieuws

Almelose dansschool op weg naar Parijs voor bijzondere show: "Dansen voor zo'n achttienduizend mensen"

InnerAll uit Almelo danst in Parijs met André Rieu
InnerAll uit Almelo danst in Parijs met André Rieu © InnerAll
De gezonde spanning begint nu wel op te bouwen voor de dansers van dansschool InnerAll uit Almelo, zegt Gerrit Beunk. "Het is niet de eerste keer dat we meedoen, je weet ook wel wat je te wachten staat. Maar het blijft altijd weer een prachtige ervaring." Twaalf dansparen van de school in Almelo mogen morgenavond, samen met tientallen andere dansers, het concert dat André Rieu in Parijs geeft aankleden met choreografie. "In een arena voor zo'n achttienduizend man!"
Ervaring met de shows van André Rieu hebben ze al jaren bij InnerAll, maar Parijs is nieuw voor ze. Sinds 2016 worden dansers van de Almelose dansschool regelmatig gevraagd te dansen bij concerten van Rieu. "Het was toen 150 jaar geleden er een dansstuk werd geschreven: An der schönen blauen Donau. Rieu wilde ter gelegenheid daarvan 150 dansers op het Vrijthof in Maastricht hebben."
"Uiteindelijk is dat gelukt met dansparen uit Nederland, België en Duitsland. En hebben we toen dus voor het eerst gedanst op het Vrijthof. Daar zijn heel veel positieve reacties op gekomen en sindsdien worden we regelmatig uitgenodigd."

Choreografie in Parijs

En nu dus voor het eerst in Franse hoofdstad Parijs. Dat maakt het net even wat meer bijzonder, maar wordt de spanning dan ook groter? De Almelose dansers doen onder meer mee tijdens het nummer Gold und Silber en Gerrit heeft er alle vertrouwen in dat het allemaal goedkomt. "Dat nummer kunnen we nu wel aardig dromen, dat hebben nu inmiddels zo vaak gedanst en geoefend. De choreograaf van André Rieu is bij InnerAll geweest en die heeft de nieuwe choreografie aangeleerd. Vervolgens zijn wij regelmatig bij de dansschool gaan repeteren en oefenen."
Vol vertrouwen gaan de dansers vandaag naar Parijs. Spannend, maar ook gezellig. "Het is altijd reuze gezellig in de bus. En er is morgenvroeg ook nog even tijd om Parijs in te gaan. Morgenmiddag is de generale repetitie en morgenavond de show." En daarna hopelijk terugkijken op een geslaagd uitje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.