Nieuws

Isabella al 18 jaar wanhopig op zoek naar pony Miracle: 'Ik blijf hopen op een mirakel'

Isabella (links) met kunstenares Geesje Kuit, die Miracle aan het doek toevertrouwde.
Isabella (links) met kunstenares Geesje Kuit, die Miracle aan het doek toevertrouwde. © Eigen foto
Al achttien jaar is Isabella uit Zenderen wanhopig op zoek naar pony Miracle. Ter nagedachtenis aan haar verongelukte echtgenoot Harry. Ook al is het wellicht tegen beter weten in, ze geeft de moed niet op. "Ik blijf hopen op een mirakel. Miracle heet niet voor niets zo..."
Miracle van de Kibboets heet de edele viervoeter volgens het stamboek. Ooit vormde hij een onafscheidelijk duo met Dustin, een andere pony van Isabella van Renswoude en haar echtgenoot Harry. "Werkelijk alles deden ze samen. Echte vriendjes. Stonden samen in de wei, op stal, in de span voor de koets. Waren echt onlosmakelijk met elkaar verbonden."
Totdat Harry in 2005 door een tragisch ongeval om het leven kwam. De familie verkocht de twee pony's.

Grote emotionele waarde

Juist omdat haar omgekomen echtgenoot Harry zo dol op de pony's was, hebben de dieren ook voor Isabella grote emotionele waarde.
Dusty wist ze al na twee jaar op te sporen. Nadat ze bij onder meer RTV Oost een oproep had gedaan, kreeg ze de gouden tip binnen en kon ze Dusty weer in de armen sluiten.

Meermaals doorverkocht

Maar bij Miracle bleek dat heel wat lastiger. Achttien jaar duurt nu al haar zoektocht.
Het lastige is dat Miracle meermaals is doorverkocht. Nadat Isabella uiteindelijk uitkwam bij een stal in Staphorst liep het spoor dood. "Die stal kon niet meer achterhalen aan wie Miracle was verkocht."
Omdat de stal veel zaken doet met Italië en Scandinavië heeft Isabella maneges en stallen en media in die landen benaderd. Maar tot nog toe zonder resultaat. Ook een zoektocht langs hoefsmeden en paardentandartsen leverde niets op.
Zelfs een paragnost hield zich al eens met Miracle bezig, maar ook dat mocht niet baten. Een reportage bij SBS6 leverde weliswaar veel steunbetuigingen op, maar van Miracle nog altijd geen spoor.

Hopen op mirakel

Ze blijft echter onverdroten doorgaan. Miracle zou intussen 23 lentes moeten tellen. "Ik besef drommels goed dat ik er rekening mee moet houden dat hij niet meer in leven is. Dat zou enorm jammer zijn, maar dan heb ik in ieder geval rust. Hoop doet echter leven. En Miracle heet natuurlijk niet voor niets zo. Ik blijf hopen op een mirakel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.