Nieuws

Beroving om 'Rolex' in trein opgelost, politie pakt minderjarige op

Een 20-jarige man uit Nijverdal werd beroofd van zijn horloge in de trein
Een 20-jarige man uit Nijverdal werd beroofd van zijn horloge in de trein © Plaats Delict
De politie heeft deze week een minderjarige jongen aangehouden voor de beroving in de trein van Zwolle naar Enschede. Op oudejaarsavond dook hij, samen met een groep andere mannen, bovenop een 20-jarige man uit Nijverdal. Ze dachten dat hun slachtoffer een peperduur Rolex-horloge droeg, maar het bleek om een imitatiemodel te gaan.
De beelden van de beroving waren vorige week te zien in het opsporingsprogramma Plaats Delict. Op Facebook werd de video massaal gedeeld en door bijna een miljoen mensen bekeken. Het leverde de politie meerdere bruikbare tips op.
Het 20-jarige slachtoffer uit Nijverdal zat op 31 december, samen met zijn vriendin, in de trein van Zwolle naar Enschede. Kort voordat de trein stopte in Nijverdal kwam een groep mannen bij hen zitten. Een van hen vroeg het stel, dat in gesprek was, om de tijd.

In het gangpad van de trein

Hoe laat het echt was merkte de 20-jarige Nijverdaller even later, toen hij in het gangpad van de coupé lag. Het slachtoffer was door de groep besprongen en beroofd van zijn horloge. Het ging om een horloge dat leek op een echte Rolex Yacht-master. Een echte kost vele duizenden euro's, het klokje om de pols van de man uit Nijverdal was echter een imitatie, die aanzienlijk minder geld waard was.
De daders maakten zich uit de voeten, nadat de trein in Nijverdal was gestopt. De politie kon van de vier aanvallers bijna iedereen aanhouden. Eén van hen had zich verstopt in de bosjes in de buurt van het station.
Ook de laatste nog gezochte verdachte is deze week dus door de politie aangehouden. Omdat het om een minderjarige gaat, deelt de politie geen verdere informatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.