Nieuws

Waar moet je zijn om een eiken tafelblad of zaagmachine voor een spotprijsje op de kop te tikken?

Wie voor een spotprijsje een eiken tafel of een grote zaagmachine op de kop wil tikken, moest vandaag in Gramsbergen zijn. Bij de failliete meubelmaker Dopmeijer kwamen vele tientallen mensen naar een kijkdag waar 290 items werden geveild. Er kan tot vanavond worden geboden op onder meer schuurmachines, kasten, eiken tafelbladen en grote partijen hout.
"Mijn schoonvader tipte me dat er hier vandaag een kijkdag was", vertelt een van de kijkers in Gramsbergen. "We gaan kijken of we een mooi tafelblad kunnen scoren. Ik heb geen idee wat zo'n blad normaal kost, nu staat de prijs op 230 euro. Volgens mij betaal je in een winkel veel meer."
Drukte bij kijkdag bij failliete hallen Dopmeijer Eiken Tafels in Gramsbergen
Dopmeijer Eiken Tafels werd op 15 november failliet verklaard. De firma verkocht onder de naam Robuuste Tafels industriële eiken meubelen. Al een aantal jaren liep het aantal orders terug. De snel stijgende kosten van staal, hout en energie, als gevolg van de oorlog in Oekraïne, deden het bedrijf vorig jaar de das om. Bij het bedrijf werkten 18 mensen.

Tweede veiling

Volgens Toni Bongaert van onlineveilingmeester.nl staat er zoveel in de drie hallen van de failliete meubelmaker, dat dit niet de enige veiling is. "Anders werd deze eerste veiling veel te groot. Dan komt iedereen hier tegelijk met een aanhanger en wordt het te druk. Dus waarschijnlijk is er over twee weken een nieuwe kijkdag voor veiling nummer twee."
Een man met een rolmaat in de hand kan niet wachten tot het zover is. "Ik heb een mooi stalen onderstel gezien. Dit moet 'm worden, het is de goede maat voor mijn buitentafel. Maar helaas staat dit onderstel nog niet online, pas over twee weken."
"Of het gek voelt dat ik hier in een failliet bedrijf rondloop? Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat dit bedrijf bestond en ik woon hier vlakbij. Het is niet leuk, maar het gebeurt nu eenmaal dat bedrijven soms het loodje leggen. De producten zijn nu waarschijnlijk een stuk goedkoper dan wanneer ik dit op maat moet laten maken. Nog een paar weken wachten en dan ga ik zeker een bod doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.