Nieuws

Politie neemt zelf proef op de som met Porsche in onderzoek naar zwaar ongeval in Delden

Snelheidstesten en remproeven met de Porsche, waarmee de politie het ongeval wil reconstrueren
Snelheidstesten en remproeven met de Porsche, waarmee de politie het ongeval wil reconstrueren © Hof van Twente Fotografie
De politie heeft vanavond met forensische rechercheurs van Verkeer en specialisten van het NFI testen gedaan met een Porsche op de Europalaan in Delden. Het testrijden maakt deel uit van een onderzoek naar een zwaar verkeersongeval op deze weg met een Porsche vorig jaar september. Er zijn remproeven gehouden en er is met verschillende snelheden gereden met de auto.
Het ongeval op de Europalaan in Delden (N740) op zaterdagavond 16 september 2023 om iets voor 22.00 uur, hield de gemoederen in Delden destijds dagen bezig. De Porsche met twee inzittenden (mannen van 45 en 46 jaar| kwam net van een feest in Bentelo, waarna de wagen iets over de Annabrug van de weg slipte en met een harde klap in een naastgelegen weiland belandde. De twee inzittenden raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.
Een van de slachtoffers blijkt de jongere broer van Go Ahead Eagles-trainer René Hake te zijn. Hij is er ernstig aan toe. De ander, een plaatselijk bekende ondernemer, heeft meer geluk en komt er met minder zwaar letsel vanaf.

Hoge snelheid

Een buurtbewoner liet later in een verklaring weten dat de Porsche met hoge snelheid over de Annabrug kwam aanrijden. "Zeker geen 80 kilometer per uur. Hij knalde er vol gas overheen", aldus deze getuige van het ongeval. Meer omwonenden zouden de hoge snelheid van de Porsche hebben bevestigd.
Voor de politie was het in het onderzoek naar het ongeval aanleiding de proef op de som te nemen en zelf achter het stuur van een Porsche plaats te nemen. Daarmee werden vanavond op de Europalaan snelheids- en remtesten genomen om de omstandigheden en risico's die zouden hebben kunnen leiden tot het ongeval te reconstrueren. De resultaten worden in het onderzoek meegenomen.
Testrijden met Porsche in onderzoek naar zwaar ongeval in Delden

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.