Nieuws

Politie-achtervolging eindigt in doodlopende straat in Deventer

Een politie-achtervolging eindigde vannacht in Deventer
Een politie-achtervolging eindigde vannacht in Deventer © SPS Media/Rens Hulman
Een politie-achtervolging is vannacht geëindigd in Deventer. Daarbij is in ieder geval één aanhouding verricht. De achtervolging begon op de A12 ter hoogte van Ede toen de bestuurder van een auto een stopteken negeerde. Via de A50 werd koers gezet richting Deventer.
De bestuurder kreeg het stopteken vanwege gebrek aan verlichting. In Deventer reed de bestuurder zich vast op de Koperwiek, een doodlopende straat.
De bestuurder sprong uit de auto en sloeg op de vlucht. Twee vrouwelijke passagiers die achterin de auto zaten, werden door agenten uit de auto gehaald. Om het portier te kunnen openen moest wel eerst de ruit worden ingeslagen. De twee inzittenden zijn door de politie ter plaatse gehoord en in een politieauto meegenomen. Het is niet bekend of ze zijn aangehouden.
De man die op de vlucht sloeg kon zo'n honderd meter verder worden aangehouden. Hij had zich verstopt onder een geparkeerde auto, maar werd met behulp van een warmtecamera gespot. Dat gebeurde vanuit de lucht door agenten in een politiehelikopter. De helikopter was eerder al aangehaakt bij de achtervolging.
De bestuurder wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.