Nieuws

112 Nieuws: Gewonde bij botsing in Enschede | Woningbrand in Zwolle

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vandaag in onze provincie.

21.40 uur | Ongeval in Enschede

Een automobilist is naar het ziekenhuis gebracht na een botsing in Enschede. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Windmolenweg met de Auke Vleerstraat, waar twee auto's door onbekende oorzaak met elkaar in botsing kwamen.
De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.
Het ongeval was op de kruising van de Windmolenweg met de Auke Vleerstraat
Het ongeval was op de kruising van de Windmolenweg met de Auke Vleerstraat © SPS Media / Dennis Bakker

11.33 uur | Fietser gewond bij aanrijding in Enschede

Bij een aanrijding in Enschede is vanmorgen een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer werd op de Wethouder Nijhuisstraat aangereden door een automobilist. Bij aankomst van de hulpdiensten lag de fietser op straat. Het slachtoffer is opgevangen door ambulancepersoneel.
De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.
Gewonde bij ongeluk in Enschede.
Gewonde bij ongeluk in Enschede. © SPS Media/Dennis Bakker

11.18 uur | Woningbrand in Zwolle

De brandweer gaat een woning in Zwolle binnen waar op zolder brand is uitgebroken in een wasmachine.
De brandweer gaat een woning in Zwolle binnen waar op zolder brand is uitgebroken in een wasmachine. © Heitink
In Zwolle is vanmorgen brand uitgebroken in een woning aan de Belvédèrelaan. Op zolder was kortsluiting ontstaan in een wasmachine.
De bewoners waren op dat moment thuis, zij konden veilig het huis verlaten. De brandweer heeft de ruimte waarin de wasmachine stond, ontruimd.

10.25 uur | Gaslekkage in Enschede: ontruimde panden vrijgegeven

De politie heeft winkels en woningen ontruimd vanwege een gaslek in Enschede.
De politie heeft winkels en woningen ontruimd vanwege een gaslek in Enschede. © SPS Media/Dennis Bakker
De brandweer heeft de woningen die eerder op de dag werden ontruimd vanwege een gaslek weer vrijgegeven. De woningen zijn voldoende geventileerd. De brandweer meldde vanmorgen dat een aantal woningen en winkels aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede ontruimd moesten worden vanwege een gaslek.
Woningen en winkels in Enschede ontruimd vanwege gaslek
Enexis heeft daarna de gastoevoer afgesloten. De eerste melding over een gaslucht kwam rond tien voor tien binnen. Volgens de brandweer zijn de panden in de omgeving uit voorzorg ontruimd.
Iedereen mag terug naar woning of bedrijf, meldt de brandweer. Enkele woningen en één bedrijf hebben nog geen gas. Enexis werkt daaraan.

08.22 uur | Booteigenaar in Ossenzijl slaat alarm omdat boot water maakt

Brandweerlieden zijn druk met een zeil van een boot die lag aangemeerd in Ossenzijl.
Brandweerlieden zijn druk met een zeil van een boot die lag aangemeerd in Ossenzijl. © Compact Meda
De eigenaren van een boot die lag aangemeerd aan de Schoolstraat in Ossenzijl riepen gisteravond rond kwart voor elf de hulp van de brandweer in omdat zij dachten dat hun boot water maakte. Na controle door brandweerlieden van de brandweerboot bleek dat er van een lek geen sprake was.
Het zeil dat over de boot was gespannen was mogelijk door de wind losgewaaid, waardoor veel regenwater de boot in stroomde. De brandweer heeft het zeil weer vastgemaakt.

07.25 uur | Stormschade in Enschede

Stormschade door Louis in Enschede
Stormschade door Louis in Enschede © SPS Media/Dennis Bakker
De brandweer in Enschede is kort voor middernacht voor stormschade opgeroepen naar de Kienhuislanden. Een grote boom was daar geknapt door de harde wind en tegen een andere boom terecht gekomen. Daardoor ontstond een onveilige situatie tussen twee huizenblokken. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.
In de regio waren vannacht meer meldingen van stormschade.. Dat had alles te maken met storm Louis waarvoor gisteren code oranje werd afgegeven door het KNMI. Rond kwart voor één vannacht werd die weerwaarschuwing ingetrokken en gold enkel nog code geel in onder meer Overijssel. Intussen geldt intussen weer code groen.
In Overijssel wordt het vandaag een stuk rustiger, de wind neemt steeds verder af, er kan nog wel onweer of hagel volgen. Ook de zon kan zich nog laten zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.