Nieuws

Lichtgewonde bij brugdrama heeft ziekenhuis in Deventer verlaten

De plek in Lochem waar woensdag het ongeluk gebeurde waarbij twee doden vielen.
De plek in Lochem waar woensdag het ongeluk gebeurde waarbij twee doden vielen. © SPS Media/Rens Hulman
Een van de twee gewonden van het dodelijke brugongeluk in Lochem ligt nog in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, dat lichtgewond was, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De andere persoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar, aldus de arbeidsinspectie eerder. Bij het ongeluk woensdag viel een brugonderdeel tijdens het takelen naar beneden. Daardoor kwamen twee mensen om het leven.
Op de bouwplaats in Lochem waar woensdag een ongeluk gebeurde met een brug in aanbouw over het Twentekanaal, wordt nog zeker een week niet gewerkt. Een woordvoerster van de Nederlandse Arbeidsinspectie zegt die tijd zeker nog nodig te hebben om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.
"We nemen alles mee: constructie, berekeningen, hef- en hijscapaciteit, kranen, gebruikte onderdelen, positionering." Hierbij is zorgvuldigheid geboden, meldt de woordvoerster die meldt dat het nu echt nog te vroeg is om conclusies te trekken.
De vier slachtoffers van het brugdrama waren niet direct bij BAM in dienst. Een van de overleden werknemers, een Belgische man, werkte voor het Belgische bouwbedrijf Aertssen. Dat bedrijf was ingehuurd voor montagewerkzaamheden, aldus een BAM-woordvoerder. De andere drie slachtoffers, onder wie een overleden man uit Polen, werkten niet voor dat bedrijf. Voor welke bedrijven zij wel werkten, is nog niet bekend.

Gewonden

De gewonde slachtoffers hebben beiden de Belgische nationaliteit en zijn 35 en 41 jaar oud. Een van hen is na een flinke val zwaargewond geraakt, de ander raakte lichtgewond en heeft vandaag het ziekenhuis verlaten, aldus een woordvoerster van de Arbeidsinspectie.
Een dag na het ongeluk werden bij BAM meerdere bijeenkomsten georganiseerd, zowel individueel als gezamenlijk. Ook is de directie naar de bouwlocatie in Lochem gekomen en wordt er psychische bijstand geboden. "Verslagenheid overheerst nog steeds", beschrijft de BAM-woordvoerder de sfeer bij het bedrijf op donderdag. "We bieden zoveel mogelijk ruimte en aandacht voor de ervaringen en emoties bij de medewerkers en andere betrokkenen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.