Nieuws

Inbraken in auto's in Hengelo, is het dezelfde dader?

De inbraak in een van de auto's.
De inbraak in een van de auto's. © politie/Plaats Delict
Autobezitters in Hengelo stonden in december afgelopen jaar voor een onaangename verrassing. Op meerdere plekken in de stad waren ruiten van auto's ingegooid, spullen uit wagens gestolen en deuken en krassen in de carrosserie gemaakt. De politie vroeg camerabeelden op en daarop is te zien wat in de straten zoal is voorgevallen.
De vernielingen en inbraken begonnen op zaterdag 2 december aan de Krabbenbosweg, in de wijk Wilderinkshoek.
Een man op een fiets had interesse in een geparkeerde BMW. Met een steen gooide hij een ruit in. In de auto vond hij spullen die hij wilde hebben en een huissleutel, maar die bleek niet te passen op het slot van de woning waar hij naar binnen wilde.

Weer een BMW

Twee dagen voor Kerstmis sloeg opnieuw een autokraker toe, nu aan de Andreastraat. Ook in dit geval koos de dader een BMW uit. Maar daar bleef het niet bij, de man ging ook naar een Volkswagen en een Audi om te kijken wat er te halen viel.
In de nacht van tweede kerstdag was het raak in de Hennepstraat in Hengelo. Een man op een fiets dook op bij een Mercedes. Hij vernielde een ruit waarna het alarm van de wagen afging. De buit bleef beperkt tot een paar pakjes sigaretten.
De tekst gaat verder onder de video.
De politie weet niet of ze met een en dezelfde dader te maken heeft. De werkwijze komt in de gevallen overeen, zegt een woordvoerder in Plaats Delict. "Hij schijnt met een lampje naar binnen en hij verplaatst zich op een fiets."
De buit stelde weinig voor, maar de schade voor de eigenaren is groot, zegt de woordvoerder. "Bij de auto aan de Krabbenbosweg was niet alleen een ruit kapot, er zat ook een flinke deuk in de auto. De schade bedroeg zeker 1800 euro."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.