Nieuws

112 Nieuws: 'Asociaal' rijdende scooterrijder onderuit na achtervolging in Zwolle | Autobranden in Almelo en Deventer

Scooterrijder onderuit na achtervolging in Zwolle
Scooterrijder onderuit na achtervolging in Zwolle © Verkeerspolitie Oost Nederland
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vandaag in onze provincie.

20.30 uur | 'Asociaal' rijdende scooterrijder onderuit na achtervolging in Zwolle

Een 20-jarige man uit Zwolle is zondagmiddag onderuit gegaan met zijn scooter na een achtervolging door de politie. Drie motorrijders van Team Verkeer achtervolgden de scooterbestuurder na meldingen van asociaal rijgedrag, schrijft de politie op Instagram. Meerdere personen op scooters hadden daarbij hun kentekenplaten verwijderd.
Scooterrijder onderuit na achtervolging door de politie in Zwolle
Scooterrijder onderuit na achtervolging door de politie in Zwolle © Verkeerspolitie Oost-Nederland
Op de Kranenburgweg kwamen de politiemotoren een van de scooterrijders tegen. De bestuurder ging er direct op hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging, waarbij de snelheden opliepen tot 90 kilometer per uur, ging de 20-jarige Zwollenaar op een bromfietspad onderuit. De bestuurder raakte niet gewond. De beschadigde scooter is door de politie in beslag genomen, het rijbewijs van de bestuurder is afgepakt en hij kreeg meerdere bekeuringen.

14.30 uur | Fietser rijdt tegen openstaande autodeur

Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Enschede. Het slachtoffer reed op de Veldkampstraat tegen een autodeur die plotseling openzwaaide. De fietser kwam ten val en liep daarbij letsel op. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.
Fietser raakt gewond na botsing tegen autodeur
Fietser raakt gewond na botsing tegen autodeur © Dennis Bakker/SPS Media

14.11 uur | Scooterrijder gewond bij eenzijdig ongeval in Schalkhaar

Op de Koningin Julianaweg in Schalkhaar raakte vanmiddag een scooterrijder gewond bij een eenzijdig ongeval. De jonge bestuurder knalde om onbekende oorzaak tegen een stoeprand, schoot door de berm en eindigde met een klap tegen een boom. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het mis kon gaan is niet duidelijk. De scooter is zwaar beschadigd geraakt door de klap.
Scooterrijder gewond na botsing tegen boom
Scooterrijder gewond na botsing tegen boom © Rens Hulman/SPS Media

09.00 uur | Busje in brand in Almelo

Een werkbusje dat geparkeerd stond aan de Ootmarsumsestraat in Almelo is is vanochtend in brand gevlogen. De brandweer wist het vuur, dat aan de rechter voorkant van het voertuig was ontstaan, snel te doven. Toch kon niet worden voorkomen dat de auto flinke schade opliep. De politie denkt aan brandstichting en heeft een lint om de bus getrokken. Ook wordt er sporenonderzoek gedaan.
Werkbus in brand gevlogen in Almelo
Werkbus in brand gevlogen in Almelo © SPS Media / Robbie Brummer

08.50 uur | Auto uitgebrand in Deventer

Aan de Hein Burgersstraat in Deventer is afgelopen nacht een geparkeerde auto uitgebrand. De brand werd kwart voor vier ontdekt. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al in lichterlaaie en was er geen redden meer aan.
Auto uitgebrand in Deventer
Auto uitgebrand in Deventer © Rens Hulman
De auto, met een Duits kenteken, stond volgens buurtbewoners niet vaker in de wijk geparkeerd. Dit weekend stond het voertuig er al zeker een dag. De eigenaar van de auto was vannacht niet bij het voertuig aanwezig. De politie gaat uit van brandstichting en vraagt mensen die camerabeelden hebben zich te melden.
Auto vliegt in brand in Deventer, politie gaat uit van brandstichting
Vorig weekend gingen er in twee opeenvolgende nachten ook al een bestelbus en een personenauto in vlammen op in Deventer, aan de Boxbergerweg en aan de Ceintuurbaan.
Auto uitgebrand in Deventer
Auto uitgebrand in Deventer © Rens Hulman

07.30 uur | Auto slaat over de kop op snelweg bij Staphorst

Een automobiliste is zaterdagavond op de snelweg bij knooppunt Lankhorst tussen Staphorst en Meppel over de kop geslagen en met haar auto in de berm terecht gekomen. Door nog onbekende oorzaak verloor de vrouw de macht over het stuur. Het is de bestuurster gelukt zelf uit de auto te klimmen. Ze is in een ambulance nagekeken en behandeld aan haar verwondingen.
Na het ongeluk was een rijstrook van de snelweg tijdelijk afgesloten.
Automobiliste verliest onder invloed van alcohol macht over het stuur en belandt in het water langs A32 bij Lankhorst
Update: Uit bloedonderzoek blijkt later op de ochtend dat de 30-jarige vrouw uit Meppel onder invloed was van alcohol toen zij de auto bestuurde. Haar rijbewijs is ingenomen en de zaak is doorverwezen naar de officier van justitie.
Auto slaat over de kop bij knooppunt Lankhorst
Auto slaat over de kop bij knooppunt Lankhorst © persbureau NuMeppel.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.