Nieuws

Carmeeting op meubelplein in Enschede verloopt gemoedelijk en zonder problemen

Grote drukte tijdens carmeeting op meubelplein in Enschede
Grote drukte tijdens carmeeting op meubelplein in Enschede © Dennis Bakker/SPS Media
De politie heeft gisteravond niet hoeven in te grijpen bij een grote carmeeting op het meubelplein aan het Schuttersveld in Enschede. Volgens bronnen verliep het evenement, waarbij jongeren met hun auto's massaal samenkomen, gemoedelijk en was er ondanks de grote drukte nauwelijks overlast.
Carmeetings zijn een fenomeen waarmee Enschede de laatste jaren steeds vaker te maken krijgt. Jongeren komen op grote parkeerplaatsen samen om elkaars auto te bekijken en te bespreken en soms uit te testen. Het gaat om spontane, vrij massale bijeenkomsten waarbij de veelal getunde auto's centraal staan. Daarbij wordt af en toe het gaspedaal ingetrapt om de motor te laten brullen en komt het soms tot demonstraties met slippende banden.
Carmeeting op meubelplein in Enschede
Vanwege de overlast die daarbij kan ontstaan, heeft de politie recent nog voortijdig een einde gemaakt aan carmeetings bij de Grolsch Veste in Enschede. Dat was gisteravond niet nodig. Er kwamen zo'n 350 auto's met jongeren naar het meubelplein dat daarmee helemaal vol stond. De politie was opvallend en onopvallend aanwezig op het plein.
Op de toegangswegen in de omgeving werd ook gecontroleerd. Daarbij zijn enkele bekeuringen uitgedeeld voor verkeersovertredingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.