'Bucky Ball' uit Twente ligt in Amsterdamse gracht

De 'Bucky Ball', een uitvergroot symbool van de nanotechnologie, ligt vanaf vandaag in de Amsterdamse Herengracht. Het lichtkunstwerk is ontwikkeld in Twente. De regio wil zich daar promoten tijdens het Amsterdam Light Festival, een lichtkunstfestival.Â

De Twentse kunstenares Bianca Leusink en professor in de nanotechnologie Dave Blank van de Universiteit Twente hebben de 'Bucky Ball' ontwikkeld. Het is een drie meter hoog en breed lichtkunstwerk. In werkelijkheid is een Bucky Ball 200 miljoen keer kleiner dan een voetbal. 

Amsterdam Light Festival

De Twentse Ambassade in Amsterdam wil met de deelname aan het festival een brug slaan tussen Twente en de hoofdstad. De ambassade wil het 'zaken doen' tussen Twentse en Amsterdamse ondernemers stimuleren. 

De 'Bucky Ball' is vanochtend bij de Herengracht aangekomen. Een reclamebedrijf uit Enschede legt er nu ter plekke de laatste hand aan. Zaterdagmiddag opent prinses Beatrix het zeven weken durende Amsterdam Light Festival. Vorig jaar kwamen er in totaal 730.000 mensen op het festival af. 

Deel dit artikel:

Reageren