nieuws

Zwolle wil zich niet bemoeien met verdwijnen van speciaal onderwijs

De Ambelt (speciaal onderwijs) in Zwolle
De Ambelt (speciaal onderwijs) in Zwolle © RTV Oost
Zwolle moet zich niet mengen in de discussie over het behoud van speciaal onderwijs voor de regio. Dat heeft een meerderheid van de Zwolse raad vanavond gesteld op de vraag wat de gemeente kan doen om er voor te zorgen dat de speciale onderwijsinstelling Ambelt blijft bestaan.
De Ambelt heeft aangegeven dat het als aparte zelfstandige organisatie voor speciaal onderwijs in de regio Zwolle per 2017 verdwijnt. De instelling ziet geen kans om het speciaal onderwijs op eigen kracht te handhaven. Er wordt naar samenwerking met het regulier onderwijs gezocht, waar kinderen uit het speciaal onderwijs mogelijk terecht kunnen.   

Motie voor behoud Ambelt vangt bot

De SP kwam vanavond met een motie in de Zwolse gemeenteraad met een voorstel om stappen te zetten die ertoe leiden dat de Ambelt als instelling voor speciaal onderwijs behouden kan blijven. De SP kreeg steun van Swollwacht en GroenLinks, maar ving bot bij PvdA, VVD, D66, CU en het CDA.
Een meerderheid van de raad is van mening dat de lokale overheid zich buiten 'landelijke' onderwijszaken moet houden.

Ook geen coördinerende rol voor wethouder

Ook een poging van de SP om de wethouder van onderwijs van Zwolle in ieder geval een coördinerende rol te geven bij het zoeken naar regionale samenwerkingsverbanden tussen regulier en speciaal onderwijs, kreeg om dezelfde reden geen steun van andere raadsfracties.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.