Nieuws

Verrassing voor Enschedese musea: jaarlijks 150.000 euro extra van Vriendenloterij

Irene Moors en Caroline Breunesse
Irene Moors en Caroline Breunesse © Jurgen Jacob Lodder
Iedereen droomt ervan: dat iemand met een grote cheque in de hand aanbelt, met daarop een enorm bedrag dat voor jou bedoeld is. Voor directeur Caroline Breunesse van De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe in Enschede was dat vandaag de werkelijkheid. Irene Moors kwam namelijk namens de Vriendenloterij een cheque brengen met een bedrag waar Breunesse heel erg blij van werd.
"We dachten dat we een afspraak hadden met iemand van de Vriendenloterij om wat dingen door te nemen en toen kregen we ineens dit!" Caroline Breunesse is er een beetje beduusd van. Vanaf 2009 is De Museumfabriek al partner van de Vriendenloterij en daarvoor kreeg het museum jaarlijks een bedrag van zo'n 250.000 euro. Sinds een aantal jaren is ook Rijksmuseum Twenthe daarbij aangesloten.
Extra geld voor De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe in Enschede
Er is nu dan ook extra geld beschikbaar en daarvoor kwam Irene Moors langs bij het museum. Na de eerste cheque - hier nog geen verrassingen - kwam de tweede cheque tevoorschijn. Met een bedrag van 150.000 euro, waardoor er nu voor beide musea jaarlijks een totaalbedrag van ruim vier ton te besteden is.
En die extra cheque is niemand bij het museum ontgaan, merkt Breunesse meteen. "Iedereen komt nu al of ze van alles kunnen doen", zegt ze lachend. "We hebben heel veel ambitieuze plannen om tentoonstellingen te gaan maken, om onze presentatie aan te gaan passen en families te ontvangen. Dat kost veel geld. We doen nu veel met vrijwilligers, daar zijn we heel dankbaar voor en dat gaat ook heel goed. Maar sommige dingen kosten gewoon geld en met dit kunnen we nu een extra stap gaan maken. En dat geldt ook voor Rijksmuseum Twenthe."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.